Όταν βλέπεις μια διεργασία που αποκαλείται System Interrupts ή αλλιώς διακοπές συστήματος που γονατίζουν τη CPU στα Windows 10, τότε φαίνεται να έχεις πρόβλημα με το hardware ή κάποιον driver. Οι διακοπές συστήματος, μπορεί να παρουσιάζεται σαν μια διεργασία στα Windows 10, αλλά δεν είναι κάτι τέτοιο. Αντίθετα αναφέρει τη χρήση της CPU όλων των διακοπών που λαμβάνουν χώρα σε κάποιο πιο χαμηλό επίπεδο συστήματος. Οι διακοπές μπορεί να προέρχονται από το softeare ή το hardware, συμπεριλαμβανομένου του επεξεργαστή. Η Wikimedia εξηγεί χαρακτηριστικά:

Μια διακοπή προειδοποιεί τον επεξεργαστή για μια υψηλής προτεραιότητα κατάσταση που απαιτεί την διακοπή της εκτέλεσης του κώδικα που κάνει ο επεξεργαστής αυτή τη στιγμή. Ο επεξεργαστής απαντά με το suspending όλων των τρέχουσων δραστηριοτήτων, αποθηκεύοντας την κατάσταση και επιτελώντας μια διεργασία που αποκαλείται interrupt handler για να διαχειριστεί το event. Όταν η διεργασία του interupt handler ολοκληρώνεται, ο επεξεργαστής συνεχίζει από την κατάσταση στην οποία διακόπηκε.  Οι διακοπές συστήματος μπορούν επίσης να πουν στη CPU πως ένα error έλαβε χώρα και αυτό μπορεί να προκαλέσει αύξηση της χρήσης CPU. Σε ένα υγιές σύστημα, τα system interrupts αγγίζουν το 0.1% ή 2% χρήσης, ανάλογα τη συχνότητα CPU, το software που τρέχει ή το hardware. Ακόμη και ένα peak στο 3-7% μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό. 

Για να ελέγξεις γρήγορα και εύκολα αν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα με τους drivers μπορείς να τρέξεις το DPC Latency Checker. To Deferred Procedure Call (DPC) είναι ένα process που σχετίζεται με τα system interrupts. Έχει σχεδιαστεί για να αναλύσει αν το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί σε πραγματικό χρόνο streaming ήχου ή video ελέγχοντας το latency των device drivers. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποκαλύψεις πιθανά προβλήματα με το εργαλείο να μην απαιτεί καν εγκατάσταση. Αν δεις κάποιες κόκκινες γραμμές, τότε έχεις drop outs εξαιτίας υψηλού latency. Μπορείς να προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα, κάνοντας επαναφορά σε προηγούμενα driver updates, ή να κάνεις ενημέρωση των drivers.

Χρήση του LatencyMon και δυο ακόμη λύσεις στην επόμενη σελίδα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.