Αν και η επιστροφή στη Σελήνη μπορεί να μην είναι στην ατζέντα του 2024, το έτος αυτό υπόσχεται μια σειρά διαστημικών αποστολών που θα μπορούσαν να αναμορφώσουν την ιστορία. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι γεμάτο με φιλόδοξες προσπάθειες που θα γοητεύσουν τους λάτρεις του διαστήματος.

Την αρχή κάνει η προσεδάφιση Peregrine της Astrobotic, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2023, αλλά τώρα έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου 2024. Η αποστολή αυτή, που σηματοδοτεί μία από τις πρώτες σεληνιακές προσεδαφίσεις μετά το πρόγραμμα Apollo, θα μεταφέρει 20 φορτία για τη μελέτη των θόλων Gruithuisen στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ό,τι βάλεις με το μυαλό σου θα στείλει η NASA στο Φεγγάρι την επόμενη εβδομάδα

Ακολουθεί το Artemis II, η επόμενη σεληνιακή αποστολή της NASA που θα μπορούσε να εκτοξευθεί τον Νοέμβριο του 2024. Μεταφέροντας τέσσερις αστροναύτες, η αποστολή αυτή στοχεύει να συνεισφέρει κρίσιμες γνώσεις για τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος, αν και πιθανές καθυστερήσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τις επόμενες αποστολές Artemis.

Εμβαθύνοντας στην πλανητική εξερεύνηση, το Europa Clipper της NASA πρόκειται να εκτοξευθεί τον Οκτώβριο του 2024, με επίκεντρο το ενδιαφέρον φεγγάρι του Δία, την Ευρώπη. Η αποστολή υπόσχεται να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης, με αναμενόμενη εισαγωγή σε τροχιά γύρω από τον Δία το 2030.

Η φιλόδοξη αποστολή “moon sniper” της Ιαπωνίας είναι ένα άλλο σημείο αναφοράς, με την έξυπνη προσεδάφιση SLIM της JAXA, σχεδιασμένη να προσγειώνεται σε απόσταση 100 μέτρων από έναν συγκεκριμένο στόχο στη Σελήνη. Αυτή η προσεδάφιση ακριβείας αποτελεί σημαντική πρόκληση και θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη σεληνιακή εξερεύνηση.

Άλλες αξιοσημείωτες διαστημικές αποστολές του 2024 περιλαμβάνουν τους δορυφόρους Blue και Gold της NASA που μελετούν την ατμόσφαιρα του Άρη, την πρώτη ιδιωτική αποστολή στην Αφροδίτη από το διαστημικό σκάφος Venus Life Finger της Rocket Lab, και εμβληματικές αποστολές για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb που υπόσχονται πρωτοποριακές γνώσεις για το αρχαίο σύμπαν. Καθώς οι αποστολές αυτές εξελίσσονται, πρόκειται να τροφοδοτήσουν την επιστημονική περιέργεια και να προκαλέσουν περαιτέρω αμφισβήτηση των υφιστάμενων μοντέλων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημέρα καλή χρονιά κ χρόνια πολλά!!Λοιπόν η Τουρκική διαστημική υπηρεσία έχει πάνω από 12 δορυφόρους στο διάστημα εμείς πόσους δανεικούς έχουμε??Βουλή των 300 σε πολλά θέματα είμαστε πίσω αντί να νομοθετεί για το χθες κ το σήμερα κ να μας τα παίρνεις αύριο Δες λίγο το μέλλον!!Κ φτιάξε Ανεξάρτητη Αρχή Αεροδιαστημικής κ τον πρώτο που θα στείλουμε στο Φεγγάρι θα είναι ο Πιτσιλης!!Άραγε τώρα που φεύγει από ΑΑΔΕ που θα τον πάει ο Μητσοτάκης??Επίσης έχει Αθήνα Ξυπνά από τον βούρκο είμαστε πίσω από τον κόσμο διάστημα Ευρώπη!!Ποιοι φταίνε?ποιοι μας πάνε πίσω??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.