Η Samsung προσπαθεί να αμυνθεί την ιδέα πως οι κάμερες των τηλεφώνων είναι ψεύτικες, πόσο μάλλον όταν με την τεχνητή νοημοσύνη η επεξεργασία από την συσκευή περνάει σε άλλα επίπεδα. Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες του φεγγαριού, αλλά όλες οι φωτογραφίες που τραβάμε μετα σύγχρονα τηλέφωνα. Η product manager της Samsung λέει πως όλες οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες.

Η EVP της Samsung Patrick Chomet δήλωσε πρόσφατα στο TechRadar:

«Υπήρξε ένα πολύ ωραίο video από τον Marques Brownlee (MKBHD) πέρυσι για τη φωτογραφία της Σελήνης. Όλοι αναρωτιόντουσαν αν ήταν ψεύτικη ή όχι. Υπήρξε μία διαφωνία για το τι αποτελεί μία πραγματική φωτογραφία. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία. Όταν έχεις αισθητήρες που καταγράφουν κάτι, αναπαράγεις αυτό που βλέπεις και δε σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία. Μπορείς να προσπαθήσεις να ορίσεις την πραγματική λέγοντας “εγώ την τράβηξα”, αλλά αν χρησιμοποίησες AI για το zoom, το autofocus, τα χρώματα…είναι αληθινή; Ή είναι όλα φίλτρα; Δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία, τελεία». – Patrick Chomet, Samsung EVP

Αν και περίμενες να προσβληθούν οι περισσότεροι φωτογράφοι από την ιδέα ότι μια φωτογραφία δεν σημαίνει τίποτα, πρόσθεσε. Η Samsung, η Apple, η Google και γενικά όλες οι εταιρίες, συνδυάζουμε πολλαπλές φωτογραφίες σε ένα καρέ, για να παράγουμε τις τελικές εικόνες από ένα smartphone, μεταξύ άλλων τεχνικών. Αυτό που λέει ο Chomet, είναι πως πλέον δεν υπάρχει φωτογραφία από smartphone που να μην περνάει από επεξεργασία.

Τώρα όμως με τα Galaxy S24 και την τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία περνάει στο επόμενο στάδιο, τόσο κατά την λήψη όσο και στις δυνατότητες που δίνει μετά για παραπάνω επεξεργασία.

Βέβαια ο Chomet έχει ένα δίκιο, καθώς δήλωσε πως «στην εποχή που τίποτα δεν είναι αληθινό, όλα επιτρέπονται». Για αυτό τον λόγο δήλωσε πως ο κλάδος πρέπει να ρυθμιστεί και πως οι κυβερνήσεις έχουν δίκιο να ανησυχούν, ενώ η Samsung θέλει να βοηθήσει.

Συνεχίζει λέγοντας πως η στρατηγική της Samsung είναι να προσφέρει στους καταναλωτές δύο πράγματα και εκείνοι να διαλέξουν πιο θέλουν. Έναν τρόπο να αποθανατίσουν την στιγμή και έναν τρόπο να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα. Και οι δύο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ο τελευταίος διαθέτει υδατογράφημα και τα metadata, ώστε να διασφαλίσουν πως οι άνθρωποι θα καταλαβαίνουν την διαφορά.

Από την άλλη, το υδατογράφημα και τα metadata είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί από μία φωτογραφία. Αυτό μπορεί να φέρει φωτογραφίες που δεν θα καταλαβαίνει κανείς αν είναι επεξεργασμένες ώστε να παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά την στιγμή της λήψης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.