Όπως αναφέρεται στο arstechnica η Google δεν θα κρατάει πλέον backup ολόκληρου του internet. Τα cached links της αναζήτησης Google αποτελούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο φόρτωσης ιστοσελίδων που ήταν down ή είχαν αλλάξει. Πλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι καταργεί το χαρακτηριστικό επισήμως.

Το feature πότε εμφανίζονταν και πότε όχι για πολλούς χρήστες από τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπήρχαν δίπλα σε κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης. Προς το παρόν μπορείς να δημιουργήσεις ακόμη τα δικά σου cached links ακόμη και χωρίς το πλήκτρο, απλά πληκτρολογώντας το https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache και τη διεύθυνση URL ή απλά πληκτρολογώντας cache: και ένα URL στην αναζήτηση Google.

Οι cached σύνδεσμοι βρίσκονταν στο drop down menu δίπλα από κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης. Καθώς ο web crawler της Google έψαχνε το internet για νέες και ενημερωμένες ιστοσελίδες, αποθήκευε και ένα αντίγραφο κάθε σελίδας που έβλεπε. Αποτέλεσμα ήταν η Google να έχει ουσιαστικά ένα backup ολόκληρου του internet το οποίο ανέρχονταν σε αρκετά petabytes δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.