Η Samsung πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων επικρίσεων για το γεγονός ότι προσφέρει ψεύτικές φωτογραφίες του Φεγγαριού. Σε αυτό, βοήθησε βέβαια και ένα σχετικό θέμα που είχε ανέβει στο reddit πριν από λίγες ημέρες και έδειχνε ότι ακόμη και με μια θολωμένη φωτογραφία από την οθόνη του PC, η AI την μετέτρεπε σε ένα κανονικό Φεγγάρι, κάτι που προκάλεσε την επέμβαση της εταιρείας.

Σήμερα, το theverge.com αναφέρει τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός αναγνώστη του ο οποίος επικοινώνησε με την ιστοσελίδα για να τους παρουσιάσει το αποκρουστικό αποτέλεσμα του Remaster feature στο Gallery app του Samsung smartphone του. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέμενε κάτι σαν αυτό που κάνει το Google Photos, να προτείνει δηλαδή συγκεκριμένες παραμετροποιήσεις και φίλτρα, ή την μείωση της θόλωσης των φωτογραφιών. Το αποτέλεσμα ωστόσο, ήταν εντελώς διαφορετικό.

Μπορείς να δεις ακριβώς από κάτω το αποτέλεσμα, με την αρχική φωτογραφία στα αριστερά και την επεξεργασμένη από το Photo Remaster feature του smartphone στη δεξιά πλευρά.

 

 

Το theverge προσπάθησε να αναπαραγάγει το πρόβλημα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ επικοινώνησαν και με τη Samsung χωρίς να έχει αναφέρει κάτι προς το παρόν. Η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, αναφέρει ότι το Remastering feature αφαιρεί σκιές και αντανακλάσεις αυτόματα από τις φωτογραφίες για ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε την άποψή μας, δεν θεωρούμε ότι το video είναι πραγματικό.

https://twitter.com/earcity/status/1638582541706829824?s=20

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.