Οθόνη

Το realme X50 Po έρχεται με μια οθόνη Super AMOLED, στις 6.44 ίντσες. Η ανάλυσης της οθόνης είναι στα 1080×2400, πράγμα που σημαίνει πως η πυκνότητα σε εικονοστοιχεία φτάνει τα 409ppi.

Η οθόνη παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις με ρεαλιστικά χρώματα και είναι στημένη ώστε η εμπειρία να είναι πολύ ευχάριστη στο σύνολό της. Αν θέλουμε μεγαλύτερο δυναμικό εύρος στις εικόνες και στα βίντεό μας, η εταιρία έχει την λειτουργία OSIO Vision Effect, που θα τονίσει μέρη της εικόνας μας, ανάλογα με το περιεχόμενο, προσφέροντας κάτι σαν HDR σε περιεχόμενο που δεν του υποστηρίζει.

Φυσικά έχουμε 90Hz οθόνη, για πολύ ομαλή κύλιση της οθόνης, με αποτέλεσμα η συσκευή να φαίνεται ακόμα πιο γρήγορη και ομαλή. Από ότι φαίνεται, στην παρούσα φάση, οι η εταιρία έπραξε πολύ σωστά στην επιλογή ρυθμού ανανέωσης, αφού με τις υπάρχουσες μπαταρίες, τα 90Ηz δεν επηρεάζουν δραματικά την αυτονομία. Τουλάχιστον όχι όσο υλοποιήσεις με 120Hz.

Φυσικά, το AMOLED Panel που διαθέτει η οθόνη, έρχεται με άριστες γωνίες θέασης και πραγματικά μαύρα, ενώ είναι και συμβατό με HDR10+ περιεχόμενο, για καλύτερη εμπειρία θέασης.

Ήχος

Η realme έχει δώσει βάση και στο κομμάτι του ήχου, ώστε να πλαισιώσει την πολύ καλή οθόνη, με στερεοφωνικό ήχο. Το ένα ηχείο βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ το δεύτερο είναι το ακουστικό, που λειτουργεί και σαν ηχείο, αυξάνοντας την ένταση.

Ο ήχος παρουσιάζει καλά μπάσα και καθαρές ψιλές, όμως οι μεσαίες θα θέλαμε να έχουν λίγο μεγαλύτερη ευκρίνεια, ώστε να γεμίζουν καλύτερα τον ήχο. Αυτό δεν σημαίνει πως η ήχος είναι κακός όμως, αφού έχουμε καλή ένταση και πολύ ικανοποιητικό ήχο στο σύνολό του.

Αν θέλουμε να συνδέσουμε τα δικά μας ακουστικά, θα πρέπει να κάνουμε χρήση αντάπτορα, καθώς δεν υπάρχει θύρα 3.5mm audio jack. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε και χρήση Bluetooth ακουστικών.

Κάμερα

Οι κάμερες είναι ίσως το μοναδικό σημείο που η συσκευή δεν είναι σε επίπεδα ναυαρχίδας, καθώς θα βάζαμε τις κάμερες περισσότερο στην μεσαία κατηγορία και λιγότερο στην high end. Αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στο hardware, αλλά περισσότερο στο software που συνοδεύει την εφαρμογή της κάμερας.  Θέλουμε να πιστεύουμε πως με κάποιο software update θα δούμε σημαντική βελτίωση, όπως έγινε και με το realme X2 Pro, αλλά δεν κρατάμε και την αναπνοή μας μέχρι τότε.

Η βασική κάμερα είναι στα 64MP, με ευρυγώνιο φακό διοφράγματος f/1.8. Ο αισθητήρας είναι κατασκευής Samsung, όμως ο φακός δεν διαθέτει OIS, που είναι λίγο πολύ η νόρμα σε αυτή την κατηγορία.

Οι φωτογραφίες έχουν πολύ ρεαλιστικά χρώματα, όμως η φωτογραφία ίσως έχει λίγο περιορισμένο δυναμικό εύρος, με αποτελέσματα η παραγόμενη φωτογραφία να μην είναι τόσο ζωντανή. Αν όμως ενεργοποιήσουμε το AI Mode, τότε ως δια μαγείας, τα χρώματα ζωντανεύουν, ίσως λίγο περισσότερο από την πραγματικότητα, όμως παραμένει εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.  Αυτό όμως σε καλό φωτισμό, αφού όταν το φως μειώνεται, αρχίζει η εμφάνιση θορύβου σε  αρκετά υψηλά επίπεδα, ενώ η λεπτομέρεια στις φωτογραφίες μας μειώνεται δραματικά. Ακόμα και η χρήση του night mode, θα μας δώσει πιο φωτισμένες φωτογραφίες, όμως η λεπτομέρεια απουσιάζει και από εκεί.

Στην συνέχεια έχουμε την τρίτη κάμερα με αισθητήρα 8MP και με υπερευτυγώνιο φακό f/2.5. Η ανάλυση του αισθητήρα είναι χαρακτηριστικά μικρή για συσκευή αυτής της κατηγορίας, αφού οι υπερευρυγώνιες λήψεις απαιτούν αποθήκευση μεγαλύτερης ποσότητας πληροφορίας. Έτσι, χάρη στον μικρό αισθητήρα, δεν έχουμε τόσο εντυπωσιακή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες, οπότε η χρήση τους προωρίζεται για τα social media και μόνο. Σε χαμηλό φωτισμό έχουμε και εδώ υψηλά επίπεδα θορύβου, που είναι λογικό, αφού με f/2.3 στον φακό, η κάμερα πρέπει να ανεβάσει το ISO. Αυτό όμως που ξεχωρίζει σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, είναι πως διαθέτει autofocus σε αυτό τον φακό, που οι περισσότερες εταιρίες αποφεύγουν δυστυχώς. Αυτό επιτρέπει macro λήψεις, όπως είχαμε και σε συσκευές σαν το Huawei P30 Pro, με μικρότερη όμως ανάλυση.

Στην συνέχεια έχουμε την κάμερα με τον τηλεφακό. Ο αισθητήρας είναι στα 12MP και ο φακός έχει διάφραγμα f/2.5. Η εστιακή απόσταση του φακού είναι διπλάσια από τον απλό ευρυγώνιο φακό, οπότε έχουμε 2x οπτικό ζουμ. Το κλειστό διάφραγμα όμως, θα μας δώσει πιο σκοτεινές φωτογραφίες, ενώ σε χαμηλό φωτισμό η κάμερα δεν παράγει φωτογραφίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Τέλος έχουμε έναν ασπρόμαυρο αισθητήρα των 2MP, που δεν βγάζει φωτογραφίες, αλλά χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου.

Στην πρόσοψη έχουμε διπλή κάμερα, με τον ένα αισθητήρα να είναι στα 32MP με φακό διαφράγματος f/2.5 και την δεύτερη να είναι στα 8MP, με υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2. Η πρώτη τραβάει αρκετά καλές φωτογραφίες σε καλό φωτισμό με υψηλή λεπτομέρεια και καλά χρώματα, ενώ η υπερευρυγώνια προφανώς δεν έχει την ευκρίνια και την οξύτητα της πρώτης, όμως είναι λίγο πιο φωτεινή σε χαμηλό φωτισμό.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε 1080p από τις μπροστινές κάμερες, ενώ έχουμε και δυνατότητα λήψης σε slow motion, κάτι σαν τις slowfies της Apple. Στην πλάτη έχουμε δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ στα 60fps, όπως δεν υπάρχει σταθεροποίηση. Η ποιότητα είναι ικανοποιητική όμως.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σχεδιασμός
9
Οθόνη
9
Ήχος
9.5
Κάμερα
7
Επιδόσεις
10
Τιμή
9.5
Προηγούμενο άρθροΤο OnePlus 8 Pro στο DxOMark, κερδίζοντας iPhones και S20 Plus
Επόμενο άρθροΜε επίκεντρο την κάμερα τα Oppo Reno 4 και 4 Pro, Snapdragon 765G και τιμή 375€
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πω κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
realme-x50-pro-5g-reviewΗ realme έκανε την είσοδό της στην ελληνική αγορά με το εξαιρετικό για τα χρήματά του realme X2 Pro και τώρα επιστρέφει με το realme X50 Pro 5G. Η συσκευή έρχεται στην ελληνική αγορά με την έκδοση των 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου,...

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.