Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai ανέπτυξαν ένα προηγμένο μοντέλο “καρδιάς σε chip” χρησιμοποιώντας ανθρώπινα επαγόμενα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα (hiPSC). Αυτό το μικροσκοπικό όργανο μιμείται τη λειτουργία της ανθρώπινης καρδιάς, η οποία χτυπά με 60 παλμούς ανά λεπτό. Σε αντίθεση με προηγούμενα μοντέλα, διαθέτει ώριμα κύτταρα και δύο παράλληλα κανάλια που διαχωρίζουν τα κύτταρα της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, επιτρέποντας αλληλεπίδραση που μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα.

Η καινοτομία επιτρέπει ακριβείς προσομοιώσεις της ροής του αίματος και των αντιδράσεων της καρδιάς στα φάρμακα, προσφέροντας πληροφορίες για πιθανά ζητήματα τοξικότητας. Τα δημοσιευμένα ευρήματα υπογραμμίζουν τη δυνατότητά της να μειώσει την εξάρτηση από τις δοκιμές σε ζώα για την αξιολόγηση της ασφάλειας των φαρμάκων.

Λειτουργώντας για παρατεταμένες περιόδους, το chip διευκολύνει τις παρατεταμένες έρευνες σχετικά με τις επιδράσεις των φαρμάκων και του περιβάλλοντος στην καρδιακή λειτουργία. Πέρα από τις δοκιμές φαρμάκων, υπόσχεται την κατανόηση της εξέλιξης και της θεραπείας των καρδιακών παθήσεων.

Ο Elon Musk εμφύτευσε σε άνθρωπο Neuralink chip ελέγχου συσκευών με το μυαλό

Η τεχνολογία σηματοδοτεί μια αλλαγή στη βιοϊατρική έρευνα, παρέχοντας ακριβή ανθρώπινη φυσιολογική αναπαραγωγή σε επίπεδο μικροκλίμακας. Οι ερευνητές τονίζουν τον ρόλο της στον έλεγχο τοξικότητας φαρμάκων και στον εντοπισμό κυτταρικών τοξικοτήτων που σχετίζονται με καρδιοτοξικές ενώσεις, προωθώντας την καρδιαγγειακή έρευνα και τη θεραπευτική με ηθικό τρόπο.

Η εξέλιξη αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην ιατρική έρευνα, υποσχόμενη πιο ακριβείς και ανθρώπινες προσεγγίσεις για τη δοκιμή φαρμάκων και την κατανόηση ασθενειών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.