Το file system είναι μια τεχνολογία που υποδεικνύει πως ακριβώς τα δεδομένα ανακτώνται και αποθηκεύονται. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικού είδους συστήματα αρχείων, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα. Προφανώς, θα έχετε ακούσει τα exFAT, F2FS, ext4. Η επιλογή ενός συστήματος αρχείων σε σχέση με κάποιο άλλο, μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στις επιδόσεις του αποθηκευτικού χώρου και στην σταθερότητα, επομένως είναι μια δύσκολη απόφαση που πρέπει να λάβουν οι κατασκευαστές. Οι περισσότεροι, επιλέγουν τα δημοφιλή και τα πολυδοκιμασμένα συστήματα, όπως το ext4, αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι απρόθυμες να πειραματιστούν με εναλλακτικές λύσεις. Αυτό ακριβώς κάνει η Huawei, με το ανοικτής φύσης, Linux file-system γνωστό ως EROFS.

Η ανακοίνωση έγινε από έναν μηχανικό της Huawei, τον Gao Xiang, αν και ελάχιστα πράγματα γνωστοποιήθηκαν. Το EROFS είναι η συντομογραφία του “Extendable Read-Only File System.” Βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του και διαθέτει ένα βελτιωμένο compression mode και αναζητά μια διαφορετική προοπτική ως προς το design σε σχέση με τα άλλα συστήματα, εστιάζοντας στην ταχύτητα και στις επιδόσεις. Οι μηχανικοί της Huawei, υπόσχονται ότι το  EROFS θα προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις δίσκου και ταχύτητες σε σύγκριση με τα άλλα  read-only file systems, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομεί και χώρο στο δίσκο.

Το EROFS όπως έχουμε πει ήδη, βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Ο τελικός στόχος είναι να συμπεριληφθεί στις Android συσκευές, ωστόσο θα χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αναφέρουμε, πως έχουμε δει πολλούς κατασκευαστές να καταπιάνονται με ένα σύστημα αρχείων και στη συνέχεια να το εγκαταλείπουν, οπότε δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν δεν φθάσει ποτέ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.