Στη Google δεν αρέσει να συνεχίζει να διαβάζει leaks και φήμες για τα smartphones της και αρχής γενομένης από φέτος, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει πληροφορίες για τα Pixels πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία τους. Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα Pixel, με την Google να προσπαθεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο το hype όσον αφορά την επερχόμενη συσκευή. Σήμερα, η εταιρεία αποκαλύπτει, λεπτομέρειες για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από δυο νέα features που έρχονται στα Pixel. Σε σημερινή δημοσίευσή της, η Google εξηγεί ότι εργάζεται στο Soli, ένα motion sensing radar, που τυπικά χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει αεροπλάνα και άλλα μεγάλα αντικείμενα.

Με λίγα λόγια, η Google έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μινιατούρα του motion radar και να το βάλει στη κορυφή των Pixel 4, ώστε η συσκευή να μπορεί να αντιληφθεί μικρές κινήσεις όσον αφορά την συσκευή. Με τη βοήθεια, μοναδικών αλγορίθμων software και προηγμένου hardware, το Pixel 4 μπορεί να αναγνωρίζει gestures και να ανιχνεύσει πότε ο χρήστης είναι κοντά. Σύμφωνα με την Google, το Pixel 4 θα είναι το πρώτο smartphone που θα χρησιμοποιεί το Soli, με τα νέα Motion Sense features, που θα επιτρέψουν στο χρήστη να κάνει skip τραγούδια, να προβαίνει στη σίγαση ειδοποιήσεων και τηλεφωνικών κλήσεων με την κίνηση των χεριών.

Στη συνέχεια, έχουμε το face unlock, ένα άλλο feature το οποίο έρχεται στο Pixel 4. Χάρη στο Soli, το Pixel 4 αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη και ξεκλειδώνει από μόνο του. Η τρέχουσα τεχνολογία των συσκευών απαιτεί από τους χρήστες να σηκώσουν το τηλέφωνο πάνω, να το τοποθετήσουν σε συγκεκριμένο τρόπο και να περιμένουν αυτό να ξεκλειδώσει και έπειτα με swipe να μεταβούν στη homescreen. Ωστόσο, το Pixel 4 θα ενεργοποιεί τους face unlock αισθητήρες καθώς προσεγγίζεις το smartphone σου, αναγνωρίζοντας ότι ο χρήστης ίσως θα θέλει να προβεί στο ξεκλείδωμα της συσκευής. Στην περίπτωση που οι αλγόριθμοι του software και οι αισθητήρες ξεκλειδώματος αναγνωρίσουν τον χρήστη, το τηλέφωνο θα ξεκλειδώσει αμέσως μόλις το σηκώσεις.

Επιπλέον, η Google σπεύδει να επισημάνει ότι το face unlock θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ανεξάρτητα από το πως κρατάτε τη συσκευή, ενώ θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ασφαλείς πληρωμές και για πιστοποιήσεις εντός εφαρμογών. Συμπληρώνει μάλιστα, ότι θα μπορεί να αναγνωρίζει μόνο εσένα και κανέναν άλλον, αλλά μένει να φανεί κάτι τέτοιο.

Για να δικαιολογήσει τον χαρακτήρα του πιο ασφαλούς, δίνει εξηγήσεις για το πως αυτό λειτουργεί. Χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που επεξεργάζεται τις εικόνες απευθείας στη συσκευή, με τα δεδομένα να μην φεύγουν ποτέ από το Pixel 4. Επιπλέον, οι εικόνες που χρησιμοποιούνται για το face unlock δεν αποθηκεύονται ούτε διαμοιράζονται με τα άλλα Google services, αντίθετα αποθηκεύονται στο Titan M security chip του smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.