Πολλοί χρήστες που ενημέρωσαν τις συσκευές Google Pixel 7 και Pixel 6 στο Android 14 ανέφεραν βελτιωμένη διαχείριση θερμότητας και αυτονομία. Η βελτίωση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε μια πληθώρα βελτιστοποιήσεων εξοικονόμησης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στον προγραμματισμό συμβάντων και στην προσωρινή αποθήκευση εφαρμογών. Είναι ενδιαφέρον ότι η Google, με το νέο λειτουργικό σύστημα, έχει επίσης λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των προσπαθειών κακόβουλων φορέων που προσπαθούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς των εφαρμογών στο παρασκήνιο.
Ο προγραμματιστής εφαρμογών Greenify Oasis Feng, όπως σημειώνει ο Mishaal Rahman, ανακάλυψε βιβλιοθήκες όπως η MarsDaemon που επιτρέπουν στις εφαρμογές να εκτελούνται επίμονα στο παρασκήνιο. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει την εκτέλεση διαφόρων διεργασιών που παρακολουθούν αν το σύστημα σκοτώνει διεργασίες από την ίδια εφαρμογή για να αποτρέψει την εκτέλεση στο παρασκήνιο. Με την ανίχνευση μιας τερματισμένης διεργασίας, αυτή ανοίγει ξανά ως νέα, δημιουργώντας έναν συνεχή βρόχο που εμποδίζει το σύστημα να θέσει την εφαρμογή σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.
Το Android 14 αντιμετωπίζει αυτό το κενό παγώνοντας αρχικά ολόκληρη την εφαρμογή και τις διεργασίες της. Στη συνέχεια, μεμονωμένες διεργασίες τερματίζονται από το σύστημα και μόνο οι εναπομείνασες διεργασίες συνεχίζουν να τρέχουν. Αυτό εμποδίζει την επανεκκίνηση των διεργασιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Ο Rahman υπογραμμίζει ότι η ίδια η βιβλιοθήκη MarsDaemon δεν είναι εγγενώς κακόβουλη, αλλά χρησιμοποιείται συνήθως από κακόβουλο λογισμικό για τη διατήρηση παρατεταμένης δραστηριότητας.
Επιπλέον, το Android 14 εισάγει βελτιώσεις πέρα από την αποτροπή της δυνητικά κακόβουλης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Η Google έχει βελτιώσει το εσωτερικό σύστημα μετάδοσης, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το Android επικοινωνεί τις αλλαγές κατάστασης στις εφαρμογές. Οι προγραμματιστές ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τη χρήση άμεσων ειδοποιήσεων εκτός αν είναι απαραίτητο, καθώς η αποστολή μηνυμάτων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι νεοεγκατεστημένες εφαρμογές που στοχεύουν στο Android 13 ή νεότερη έκδοση πρέπει να ζητούν ρητά την άδεια του χρήστη για την αποστολή ειδοποιήσεων.
Τέλος, η Google έχει προβεί σε βελτιώσεις στην προσωρινή αποθήκευση εφαρμογών, μειώνοντας το χρόνο για το πάγωμα μιας αποθηκευμένης εφαρμογής από 10 λεπτά σε 10 δευτερόλεπτα. Ο μέγιστος αριθμός αποθηκευμένων στην προσωρινή μνήμη εφαρμογών έχει αυξηθεί από 32 σε 1024. Συλλογικά, αυτές οι τροποποιήσεις συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της αυτονομίας και στη μείωση της θερμότητας στα τηλέφωνα που τρέχουν Android 14.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Greenify παιδιά, μας έσωσε χρόνια τώρα.
Αυτό έπρεπε να γίνει χρόνια τώρα, ειδικά για τους απλούς χρήστες.
Το χρησιμοποιώ από android 4 να φανταστείτε.