Με την κυκλοφορία της πρώτης beta για το Android 14 QPR3, η Google παρέχει μια κρυφή ματιά στην επερχόμενη τριμηνιαία ενημέρωση της πλατφόρμας που έχει προγραμματιστεί να μπει στη σταθερή έκδοση τον Ιούνιο. Ενσωματωμένη σε αυτή τη beta έκδοση είναι μια κρυφή σελίδα ρυθμίσεων που υπονοεί μια πολλά υποσχόμενη νέα λειτουργία με την ονομασία “Easy pre-set”, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την προσβασιμότητα και τη χρηστικότητα για ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών.

Αυτή την ενδιαφέρουσα προσθήκη αποσκοπεί στην απλοποίηση της πλοήγησης στο Android, καλύπτοντας ιδιαίτερα τα άτομα που είναι λιγότερο έμπειρα με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν θέματα όρασης. Ένα APK teardown αποκάλυψε strings που ρίχνουν φως στη λειτουργία “Easy pre-set”, υποδεικνύοντας βελτιστοποιήσεις για καλύτερη αναγνωσιμότητα και εξορθολογισμένη πλοήγηση.

Easy pre-set Android

Αυτή η λειτουργία επιτυγχάνει τους στόχους της μεγεθύνοντας τα εικονίδια και το κείμενο, ενισχύοντας την αντίθεση και την έντονη γραμματοσειρά και μεταφέροντας τα στοιχεία ελέγχου πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης για μεγαλύτερη ευκολία. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας “Easy pre-set” προκάλεσε μια αξιοσημείωτη αλλαγή, αντικαθιστώντας την ταπετσαρία με μια μαύρη εικόνα.

Η ενσωμάτωση μιας τέτοιας λειτουργίας στο stock Android υπογραμμίζει μια συντονισμένη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της συμμετοχικότητας και του σχεδιασμού με επίκεντρο τον χρήστη. Αν και παρόμοιες λειτουργίες υπάρχουν στις ROM των OEM και third-party launcher, η ενσωμάτωση της “Easy pre-set” από την Google στη beta του Android 14 QPR3 σηματοδοτεί μια ευρύτερη ώθηση στην προσβασιμότητα εντός της πλατφόρμας.

Παρά την παρουσία της στην έκδοση beta, είναι απίθανο αυτή η λειτουργία να κάνει το ντεμπούτο της μαζί με τη σταθερή ενημέρωση Android 14 QPR3 τον Ιούνιο. Οι εικασίες υποδηλώνουν ότι η Google μπορεί να επιφυλάξει την επίσημη αποκάλυψή της για το Android 15, αργότερα μέσα στο έτος, με την εμφάνισή της στη beta QPR3 να είναι ενδεικτική της συνεχιζόμενης ανάπτυξης μέσα από πολλαπλές εκδόσεις Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.