Η Google δεν έχει ακόμη αποκαλύψει επίσημα όλα τα χαρακτηριστικά του Android 15. Έχει επισημάνει μόνο κάποιες βασικές αλλαγές που αφορούν τους προγραμματιστές, ενώ η πλήρης αποκάλυψη θα γίνει στο ετήσιο συνέδριο I/O τον Μάιο.

Μεταξύ άλλων, το Android 15 θα πρέπει να συνοδεύεται από το Private Space, το οποίο επιτρέπει να μεταφέρετε τις ιδιωτικές εφαρμογές σε ένα ξεχωριστό προφίλ στο τηλέφωνό για επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί.

Σε μια έκθεση για το Android Authority, ο ειδικός σε θέματα Android Mishaal Rahman αποκαλύπτει τις τρέχουσες εργασίες της Google για το Private Space με βάση κάποια στοιχεία από τον κώδικα του Android 14 QPR3 Beta 2.1.

Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει ανανεώσει τη διαδικασία εγκατάστασης για να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τον τρόπο λειτουργίας της. Στο πλαίσιο αυτό, οι χρήστες ενημερώνονται πλέον να μην κατεβάζουν το Play Store, καθώς αποτελεί μέρος του ίδιου του συστήματος.

Οι χρήστες προειδοποιούνται επίσης να δημιουργήσουν έναν νέο λογαριασμό Google για το Private Space κατά τη διάρκεια της ροής εγκατάστασης. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν κάποια δεδομένα, όπως “συγχρονισμένες φωτογραφίες, αρχεία, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές, συμβάντα ημερολογίου, και άλλα.”

Επιπλέον, οι χρήστες προειδοποιούνται ότι δεν μπορούν να μετακινήσουν τοPrivate Space σε άλλη συσκευή. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να ρυθμίσουν ξανά τον χώρο στο νέο τους τηλέφωνο.

Private Space Android 14 15

Για λόγους ασφαλείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο PIN/κωδικό πρόσβασης/μοτίβο για το Private Space, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον κλείδωμα οθόνης του τηλεφώνου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας για γρήγορη πρόσβαση.

Μόλις δημιουργηθεί το Private Space, μπορείτε, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχετε πρόσβαση και να το προσαρμόσετε από τις ρυθμίσεις. Οι επιλογές περιλαμβάνουν το αυτόματο κλείδωμα του ιδιωτικού χώρου μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, την απόκρυψη του από το app drawer και την εμφάνιση ευαίσθητων ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος όταν ξεκλειδώνεται ο ιδιωτικός χώρος.

Αυτές οι επιλογές θα βοηθήσουν να προσθέσετε ένα ακόμη επίπεδο προστασίας για το περιεχόμενό σας στο Private Space, διασφαλίζοντας ότι είναι κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google θα προσθέσει μια επιλογή στον Pixel Launcher για να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή απευθείας στο Private Space από το κύριο προφίλ σας.

Με βάση όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, είναι σαφές ότι το Private Space του Android 15 είναι η εκδοχή της Google για το Secure Folder της Samsung. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τις ιδιωτικές και ευαίσθητες εφαρμογές σε ξεχωριστό χώρο, ειδικά αν τα παιδιά σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας χρησιμοποιούν συχνά το τηλέφωνό σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.