Τα OnePlus 12 και Open έχουν χαρακτηριστεί από κάπους ως ορισμένα από τα καλύτερα smartphone. Ωστόσο, αυτά τα δύο flagship, και άλλα τηλέφωνα της κατασκευάστριας, μαστίζονται από ένα κοινό πρόβλημα στα προϊόντα της κινέζικης εταιρείας, τα bloatware.

Δύο είναι οι εταιρείες που απασχόλησαν χρήστες και εκδότες για το συγκεκριμένο θέμα, η Xiaomi και η OnePlus. Και οι δύο υποσχέθηκαν ότι θα διορθώσουν αυτό “πρόβλημα”, αλλά δεν φαίνεται να γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον από την δεύτερη.

Το Android Authority εντόπισε την εισαγωγή bloatware προς εγκατάσταση κατά τη διαδικασία της πρώτης ρύθμισης των OnePlus 12 και Open. Θα το έλεγε κανείς βελτίωση, καθώς δεν εγκαθιστά τα third-party apps με το έτσι θέλω, αλλά σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις αν και ποια θες να περάσεις στο smartphone.

Η OnePlus ονομάζει τη συγκεκριμένη ενότητα ως πρόσθετες εφαρμογές για δοκιμή και προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των χρηστών. Εκπρόσωπος της δήλωσε ότι η εταιρεία δοκιμάζει αυτό το στοιχείο στη διαδικασία εγκατάστασης σε μόλις τρεις περιοχές. Οι συσκευές στην Ινδία να έχουν τέσσερις προτεινόμενες εφαρμογές, ενώ στην Ευρώπη η εταιρεία δεν τόλμησε καν να σκεφτεί να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό.

OnePlus Bloatware

Το πράγμα όμως γίνεται ακόμα χειρότερο. Μπορεί στα OnePlus 12 και Open να εμφανίζονται bloatware pπου μπορείς να επιλέξεις αν θα εγκαταστήσεις, και αρκετά από τα ήδη προεγκατεστημένα να μπορούν να αφαιρεθούν, όμως η εταιρεία έχει κλείσει και κάποιες πολύ περιοριστικές συμφωνίες. Όπως για παράδειγμα οι εφαρμογές της Meta που δεν μπορούν να καταργηθούν από τις συσκευές της.

OnePlus Bloatware

Δεν έχουμε ιδέα πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτό, ειδικά από τη στιγμή που η εταιρεία δεν έχει δείξει θετικά σημάδια σοβαρής και ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Ωστόσο, η OnePlus ισχυρίζεται ότι όλο αυτό με τα bloatware ήταν μία δοκιμή και πρέπει να έχει απενεργοποιηθεί ως χαρακτηριστικό από τις 6 Μαΐου.

Όμως, αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική απάντηση στο γεγονός ότι τα τηλέφωνα δεν θα έπρεπε να έχουν bloatware, ειδικά τα flagship, είτε της OnePlus, είτε οποιασδήποτε άλλης εταιρείας. Εκτός του ότι, σύμφωνα με την πηγή, ακόμη και μετά την 6 Μαΐου η προτροπή για εγκατάσταση third-party εφαρμογών παραμένει διαθέσιμη. Τουλάχιστον, δεν έρχονται προεγκατεστημένα στο smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.