Η OnePlus αποφάσισε ότι είναι καλή ιδέα να κυκλοφορεί τα smartphones της με προεγκατεστημένα ως bloatware αρκετά apps. Τα OnePlus 8, 8 Pro, και Nord κυκλοφόρησαν με μία έκδοση του OxygenOS που έχει μέσα τα Facebook App Installer, Facebook App Manager, Facebook Services, Facebook app, Facebook Messenger, Instagram, και Netflix.

Λογικό ήταν οι χρήστες να αντιδράσουν γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιούν όλοι το Facebook, το Instagram, και το Netflix. Όσο περίεργο και αν ακούγεται σε μερικούς. Όμως, η εταιρεία δίνει σημασία στο τι θέλουν οι πελάτες της και αποφάσισε ότι τελικά δεν θα φορτώσει τα τηλέφωνα της με αυτά τα bloatware.

Η αρχή έγινε με το OnePlus 8T το οποίο θα κυκλοφορήσει απαλλαγμένο από όλα αυτά τα apps και services, εκτός από το Netflix που σύμφωνα με την εταιρεία βοηθάει στη βελτίωση της αναπαραγωγής των HDR βίντεο.

Το Input που δημοσίευσε πρώτο την είδηση επικοινώνησε με την εταιρεία που με τη σειρά της επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν προεγκατεστημένα τα Facebook apps και services στα μελλοντικά της smartphones. Όμως, δεν ξεκαθάρισε αν αυτό θα ισχύσει από εδώ και στο εξής για όλα τα τηλέφωνα της ή αν σχεδιάζει να επαναφέρει τα bloatware κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον.

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι τα OnePlus 8, 8 Pro, και Nord παραμένουν με αυτά τα apps και services, και η κατάργηση τους είναι δύσκολη έως αδύνατη. Αν η εταιρεία δεν βγάλει κάποιο update του OxygenOS που τα καταργεί οριστικά και σε αυτά τα smartphones, μάλλον οι κάτοχοι τους θα πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδή έχω το 8 και δεν χρησιμοποιώ facebook το uninstall του είναι εξίσου εύκολο όπως με κάθε app.
    Messenger δεν είχε από την αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.