Ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής διαδικτυακής μας ζωής περιστρέφεται γύρω από το email. Αποτελεί κάτι σαν κεντρικό hub, για σχεδόν τα πάντα. Λειτουργεί, επίσης, και σαν μηχανισμός ανάκτησης για όλες τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες στις οποίες έχεις εγγραφεί. Το Gmail, αν και δεν σκανάρει τα μηνύματα, συλλέγει δεδομένα από τον λογαριασμό μας και τα χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς και άλλους σκοπούς.

Το wired.com σε άρθρο που δημοσιεύει προτείνει δυο εναλλακτικές στο Gmail, οι οποίες παρουσιάζουν κορυφαία ασφάλεια. Με έδρα, την Ελβετία, το Protonmail είναι ίσως εκείνο το οποίο μπορείς να εμπιστευθείς, καθώς βρίσκεται σε μια χώρα με τους πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων. Η εταιρεία ισχυρίζεται, ότι τα emails είναι end to end κρυπτογραφημένα, με την ίδια να μην μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά. Επιπροσθέτως, δεν απαιτεί οποιουδήποτε είδους προσωπικά δεδομένα για να δημιουργήσεις λογαριασμό, ενώ δεν κρατά IP logs. Επιπλέον ο κώδικάς του είναι open source.

Το Lavabit αποτελεί τη δεύτερη πιο ασφαλέστερη εναλλακτική. Κάποτε αποτελούσε επιλογή του Esward Snowden και έχει μακρά ιστορία. Το Αύγουστο του 2013 έκλεισε τις πόρτες του, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την κυβερνητική παρακολούθηση εκ μέρους των ΗΠΑ, ωστόσο άνοιξε ξανά τις πύλες του το 2017, κατανοώντας την ανάγκη για πιο ασφαλείς επιλογές email. Το Lavabit θέλει περισσότερη παραμετροποίηση, αλλά αφού την ολοκληρώσεις, θα είσαι σίγουρος, ότι τα emails σου προστατεύονται από end to end κρυπτογράφηση. Η βασική υπηρεσία κοστίζει 30 δολάρια το χρόνο, ενώ το πακέτο με περισσότερο χώρο φθάνει τα 60 δολάρια.

Διάβασε ακόμη: Το νέο Windows 11 Start Menu εκνευρίζει πολλούς!

Ακολουθήστε τo techmaniacs.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.