Οι διαδικτυακοί εγκληματίες βελτιώνουν συνεχώς τις προσπάθειες phising προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα αυτών. Ένα νέο report από τους ερευνητές ασφαλείας της SecurityHQ, τονίζει πως έχουν διαπιστώσει σημαντική αύξηση αυτών των emails τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή, emails που περιέχουν QR Codes και τα οποία προσπαθούν να σε πείσουν με διάφορους τρόπους να τα σκανάρεις.

Δες την ευρυζωνική κάλυψη όλης της χώρας μέσω gov.gr

Εν ολίγοις ένα θύμα λαμβάνει ένα phising email που δεν περιέχει συνδέσμους, ωστόσο σε προτρέπει σε διάφορες ενέργειες ανάλογα με το θέμα του σκανάροντας ένα QR Code το οποίο βρίσκεται σε ένα .jpg ή .png αρχείο και το οποίο μπορεί να περάσει τα διάφορα εργαλεία ανίχνευσης της υπηρεσίας email.

Μόλις σκανάρεις το QR Code κατευθύνεσαι σε μια επιβλαβή ιστοσελίδα που θα σε καλεί είτε να κατεβάσεις κάτι είτε να συνδεθείς σε μια υπηρεσία. Τέτοια QR Codes εντοπίζονται συνήθως σε phising emails που σου προτείνουν να κάνεις άμεσα ενέργειες, όπως για παράδειγμα για να μην τερματιστεί ένας λογαριασμό σου, ή να μην επιστραφεί πίσω το δέμα σου ή να αλλάξεις δήθεν κωδικούς στο e-banking σου επειδή έχουν παραβιαστεί.

Έρχεται Starlink σε οποιοδήποτε Android smartphone για κλήσεις και δεδομένα!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.