Η Samsung μπορεί να πιστεύει ότι το ChatGPT θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην επιχείρησή της, στον τομέα των chip, αλλά από τότε που η εταιρεία έδωσε το AI chatbot στους υπαλλήλους της – πριν από περίπου τρεις εβδομάδες – φέρεται να σημειώθηκαν τρεις διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών για ημιαγωγούς.

Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός έδωσε στους υπαλλήλους του πρόσβαση στο ChatGPT με σκοπό να τους βοηθήσει να επιταχύνουν διάφορες διαδικασίες. Δυστυχώς, μερικοί υπάλληλοι εισήγαγαν σημαντικά δεδομένα στο chatbot με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν για πάντα μέρος της βάσης δεδομένων εκμάθησης της AI.

Μάλιστα, η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα δεν είναι δυνατή μόνο από τη Samsung, αλλά από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το ChatGPT. Αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων μέτρησης εξοπλισμού ημιαγωγών, και άλλων, έγιναν μέρος του δικτύου και του γλωσσικού μοντέλου της AI εκτός της εμβέλειας της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναφορά, η πρώτη διαρροή συνέβη όταν ένας υπάλληλος της Samsung στο τμήμα Semiconductor and Device Solutions ήρθε αντιμέτωπος με ένα ζήτημα που αφορούσε τη βάση δεδομένων μέτρησης εξοπλισμού ημιαγωγών. Αναζητώντας μια γρήγορη λύση, ο υπάλληλος εισήγαγε τον πηγαίο κώδικα στο ChatGPT, πράγμα που σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας της βάσης δεδομένων μέτρησης εξοπλισμού ημιαγωγών της Samsung αποτελεί πλέον μέρος των εκπαιδευτικών δεδομένων του ChatGPT.

Η δεύτερη διαρροή έλαβε χώρα όταν ένας άλλος υπάλληλος, προσπαθώντας να κατανοήσει καλύτερα τις αποδόσεις και άλλες πληροφορίες, εισήγαγε κώδικα στο ChatGPT και ζήτησε τη βελτιστοποίησή του. Και τέλος, η τρίτη διαρροή συνέβη όταν ένας άλλος υπάλληλος έδωσε εντολή στο ChatGPT να δημιουργήσει πρακτικά συσκέψεων.

Πιάνοντας κατά μέσο όρο μία διαρροή ανά εβδομάδα, η Samsung έλαβε μέτρα για να αποτρέψει αντίστοιχα σενάρια. Η εταιρεία φέρεται να έδωσε οδηγίες στους υπαλλήλους της να είναι προσεκτικοί σχετικά με τα δεδομένα που μοιράζονται με το ChatGPT.

Η Samsung διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες που εισάγονται στο AI chatbot μεταδίδονται σε εξωτερικούς διακομιστές όπου δεν μπορούν να ανακτηθούν ή να αφαιρεθούν. Η εταιρεία περιόρισε επίσης τη χωρητικότητα κάθε καταχώρησης στο ChatGPT σε μέγιστο όριο 1.024 bytes.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.