Όλοι γνωρίζουμε πόσο ικανό είναι το ChatGPT και με την εισαγωγή του GPT 4, οι δυνατότητές του μόλις δεκαπλασιάστηκαν. Έτσι, είναι αυτονόητο ότι το μοντέλο AI είναι πλέον πιο ικανό από ποτέ. Λοιπόν, μόλις παρουσιάστηκε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων του. Το ChatGPT έκανε το αδιανόητο, δημιούργησε μια εφαρμογή για iPhone που ακούει στο όνομα 5 Movies και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι έχει εγκριθεί από την Apple και έχει γίνει διαθέσιμη στο App Store.

Ο Morten Just, ο οποίος είναι ανεξάρτητος προγραμματιστής εφαρμογών για Mac, καθοδήγησε το ChatGPT κατά τη διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής. Με την καθοδήγησή του, το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης επινόησε με επιτυχία μια εφαρμογή σύστασης ταινιών που λειτουργεί όπως αναμενόταν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο προγραμματιστής δεν χρειάστηκε καν να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια κατά τη διαδικασία ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον Morten Just, η τεχνητή νοημοσύνη χρειαζόταν απλώς τις απαιτήσεις, δηλαδή, ο ίδιος είπε απλά στο ChatGPT τι ήθελε. Με απλές προτροπές, κατάφερε να καταλήξει σε έναν κώδικα που απαιτούσε κατ’ εκτίμηση 2% έως 5% χειροκίνητη κωδικοποίηση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον προγραμματιστή, η AI ήταν σε θέση να διορθώσει ακόμη και σφάλματα αφού ο Morten επικόλλησε τα μηνύματα σφάλματος στο πλαίσιο των προτροπών.

Τούτου λεχθέντος, ο Morten Just δεν το βλέπει αυτό ως απειλή. Αντίθετα, πιστεύει ότι με την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να κάνει πράγματα πιο γρήγορα από ό,τι πριν, και αυτό που έχει πραγματικά σημασία γι’ αυτόν είναι ότι το ChatGPT μπόρεσε να τον βοηθήσει να δημιουργήσει χρήσιμο λογισμικό που μπορεί να λύσει ένα πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από αυτό, ο Morten δεν πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι τρομερό. Ναι, είναι η πρώτη φορά που το ChatGPT δημιούργησε μια εφαρμογή που πέρασε τα κριτήρια του Apple App Store, ωστόσο, ο Morten δεν πιστεύει ότι αυτό πρέπει να τρομάξει τους προγραμματιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.