Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα για κινητά, το Android και το iOS ξεχωρίζουν ως οι πιο ώριμες και εξελιγμένες πλατφόρμες. Καθεμία τους προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής. Ωστόσο, οι οξυδερκείς χρήστες μπορεί να διαπιστώσουν ότι το ένα λειτουργικό σύστημα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους από το άλλο.

Αν και το οικοσύστημα της Apple μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εκλεπτυσμένη διεπαφή, μπορεί επίσης να είναι περιοριστικό, με περιορισμένες επιλογές για τους χρήστες, και όχι μόνο. Από την άλλη πλευρά, το Android παρέχει μια ανοιχτή και προσαρμόσιμη εμπειρία, καλύπτοντας μεμονωμένες προτιμήσεις χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τον κατασκευαστή του λειτουργικού συστήματος ή της συσκευής. Για τους μακροχρόνιους χρήστες iPhone που σκέφτονται να αλλάξουν σύστημα, ακολουθούν πέντε επιτακτικοί λόγοι για να κάνουν τη μετάβαση στο Android χωρίς καθυστέρηση.

Διαφορετικές επιλογές: Σε αντίθεση με τις περιορισμένες επιλογές που είναι διαθέσιμες στο οικοσύστημα της Apple, το Android προσφέρει μια πληθώρα συσκευών σε διάφορα μεγέθη, ποικιλία πακέτων χαρακτηριστικών, και εύρος τιμών. Είτε προτιμάτε μια συμπαγή συσκευή, είτε μια μεγαλύτερη οθόνη, το Android παρέχει επιλογές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας.

Βελτιωμένη ενσωμάτωση Google: Το Android ενσωματώνεται απρόσκοπτα με τη σουίτα προϊόντων και υπηρεσιών της Google, προσφέροντας λειτουργίες όπως το Circle to Search σε επιλεγμένες συσκευές, κάνοντας πιο βολικές εργασίες σαν την αναζήτηση και τη μετάφραση. Επιπλέον, το Fast Pair απλοποιεί τη συνδεσιμότητα με συμβατά αξεσουάρ σε πολλές συσκευές, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Ευέλικτες κάμερες: Οι συσκευές Android συχνά διαθέτουν ευέλικτα συστήματα κάμερας, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών τηλεφακών για ανώτερες δυνατότητες ζουμ. Με μεγαλύτερους αισθητήρες και προηγμένα περιβάλλοντα χειρισμού της κάμερας, τα τηλέφωνα Android υπερέχουν στη λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, προσφέροντας μια συναρπαστική εναλλακτική λύση στη φωτογραφία των iPhone.

Βελτιωμένο σύστημα ειδοποιήσεων: Η περιοχή ειδοποιήσεων του Android παρέχει μια πιο βελτιωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των ειδοποιήσεων σε σύγκριση με το iOS. Με ένα ενοποιημένο πλαίσιο ειδοποιήσεων προσβάσιμο από οποιαδήποτε οθόνη, οι χρήστες μπορούν να χειρίζονται αποτελεσματικά τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις και να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις.

Υποστήριξη προχείρου στο πληκτρολόγιο: Τα πληκτρολόγια Android προσφέρουν ενσωματωμένη λειτουργία προχείρου, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που αντιγράφηκαν πρόσφατα και να βελτιστοποιήσουν εργασίες όπως η επεξεργασία εγγράφων και η εισαγωγή κειμένου. Αυτή η δυνατότητα ενισχύει την παραγωγικότητα παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε αποσπάσματα κειμένου και εικόνες που χρησιμοποιούνται συχνά.

Συμπερασματικά, η μετάβαση από το iOS στο Android παρέχει μια ευκαιρία να εξερευνήσετε ένα ποικίλο οικοσύστημα με βελτιωμένη ευελιξία και χαρακτηριστικά παραγωγικότητας. Καθώς το Android συνεχίζει να εξελίσσεται, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια εκλεπτυσμένη εμπειρία που συναγωνίζεται το iOS σε χρηστικότητα και απόδοση. Είτε σας ελκύουν οι εκτενείς επιλογές συσκευών, είτε η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις υπηρεσίες Google, η μετάβαση στο Android υπόσχεται να ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σκατα ειναι και το android , σκατα ειναι και το ios. Κινητο με κουμπακια να ειναι σκετο τηλεφωνο και σκετο sms.

  2. Ακριβως, ειναι σκατα, κι εξηγω: Μια κολοσελιδα, που περιεχει ταινιες. Βαζεις frefox και ublock origin. Στον μεν coverapi δεν παιζει στο firefox λεει video failed. Στο δε vidsrc παιζει αλλα χωρις υποτιτλους. Στο μεταξυ ( ηταν αρχικο ρεσετ android ) στη δημιουργια gmail ( κι ενω δεν ειχε μεσα καρτες sim, ειχε μονο wifi), το google επεμενε να δωσουμε αριθμο κινητου και καλα οτι δεν ειμαστε robot. Μετα απο 3-4 ρεσετ τελικα η google δεχτηκε δημιουργια gmail χωρις υποχρεωτικα να δωσουμε κινητο επαληθευσης. Γιατι θελαμε gmail? για να λειτουργησει το playstore να κατεβασουμε firefox, επειδη ο firefox που θα κατεβαζε το aptoide θα ηταν παλιος και δεν θα επαιρνε μεσα ublock origin. Στο τελος συγχίστηκα και ξανακανα reset το android και το παρατησα και δεν ξανα-ασχολουμαι μαζι του. Μπορω και χωρις android και χωρις gmail. Και οι περιφημες εφαρμογες στα κινητα αυτα σε εκβιαζουν κατα την εγκατασταση να αποδεχτεις τα παντα και να βλεπουν τα παντα. Ε λοιπον μη σωσω να χρησιμοποιησω “εξυπνο” κινητο.

  3. Ο δρόμος είναι ανοιχτός φίλε και τα σκυλιά δεμένα. Υπάρχουν πολλά κινητά με κουμπάκια για όσους τα θέλετε. Εμείς οι υπόλοιποι που ένα smartphone έκανε πολύ ευκολότερη τη ζωή μας να μας επιτρέψεις να παραμείνουμε στην επιλογή μας

  4. Δηλαδή τόσα πραγματικά επιχειρήματα και εσύ διάλεξες τα παραπάνω; Μπορείς να πεις για συνδεσιμότητα συσκευών σκληρούς δίσκους, εκτυπωτές,πληκτρολόγια, συσκευές ήχου, καταγραφής φωνής και διάφορα άλλα με Όλες της εταιρείες και όχι επιλεγμένες.
    Μπορείς να πεις για πραγματικό εξερευνητή αρχείων (file explorer).
    Multitasking αληθινό όπως τους υπολογιστές μας.
    Μπορείς να βάλεις ότι εφαρμογή θες από torrent μέχρι τερματικούς για προγραμματισμό. Μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις δικά σου προγράμματα και να τα βάλεις στο κινητο-tablet-pc (αν έχετε βάλει Android ROM στο pc).
    Μπορείς να μιλήσεις για παραγωγικότητα που σου δίνει ένα smartphone με το να συνδέεις εξωτερική οθόνη και να σου βγάζει desktop περιβάλλον (desktop mode, dex που είναι πιο γνωστό κ.τ.λ.), οι εφαρμογές να ανοίγουν σε παράθυρα όπως τα pc μας.
    Με το παραπάνω μπορείς να ανοίξεις και το pc σου όταν είσαι σε desktop mode και να εργάζεσαι από το κινητό σου στο pc σου (με TeamViewer, remote control της micro και ανάλογες εφαρμογές).
    Μπορείς να μιλήσεις για άλλες rom που μπορείς να βάλεις .
    Μπορείς να πεις ότι μπορείς να κάνεις ένα παλιό android, ένα “κατεβαστιρη” για torrents ή ένα μικρό server με αληθινό firewall συνδέοντας σκληρούς δίσκους για τα προσωπικά μας αρχεία.
    Για τις δυνατότητες του android τι να πρωτοπουμε; Για έξυπνο σπίτι; Έξυπνο αμάξι; Ότι μπορείς να συνδέσεις εξωτερικές πλακέτες που να σου δίνουν εισόδους (εντολές- μπουτον, φωνητικές εντολές, όπως το καταλαβαίνετε τέλος πάντων) και εξόδους (να τροφοδοτούν πηνία, λάμπες και κάθε είδους συσκευή). Παλιά πριν μια δεκαετία είχαν ξεκινήσει διάφορα ωραία projects στο dr.android αλλά λόγω χρόνου έμειναν πολλά στη μέση.
    Και γω θα ήθελα να κάνω διάφορα άλλα πρέπει να έχεις χρόνο (και πολύ όρεξη φυσικά) γιατί μπορείς να κάνεις και συνδιασμούς με plc, Arduino κ.α.
    Έχω κάνει μερικά άλλα θέλει χρόνο και προσπάθεια ειδικά όταν δεν είσαι προγραμματιστής, απαιτεί και πολύ διάβασμα.

    Αν θες δυνατότητες το Android είναι μονόδρομος, Τέλος.
    Αν πάλι είσαι απλός χρήστης και θες να κάνεις 5 πράγματα καλά, καλό και το iOS αλλά αυτή η εταιρεία είναι πραγματικά αισχρή στο οικονομικό κομμάτι με αυτά που προσφέρει.

    Στον φίλο στα πρώτα σχόλια συμφωνώ εν μέρει αλλά, η θα γίνει επί πληρωμή (που δεν ΤΟΥΣ συμφέρει) το Internet πράγμα που είναι καλό αλλά όπως γράφω στην παρένθεση Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, ή θα ανεχτούμε την “παρακολούθηση” μέχρι ένα βαθμό.
    Το smartphone δεν είναι για social media μόνο (πότε δεν είχα αλλά τέλος πάντων σας καταλαβαίνω) και καμιά φωτογραφία, το smartphone και γενικά οι υπο-λογιστες είναι πηγή γνώσεις και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτό-ά. Φανταστείτε ότι κουβαλάτε στα χέρια σας όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου και όχι μόνο + τις δυνατότητες που ανέφερα παραπάνω (όπως εγώ τώρα καλή ώρα που γράφω αυτό το “σεντόνι”, δεν τ κάνω στην οθονιτσα 6,5 ιντσών, αλλά έχω συνδέσει το αγαπημένο μου p40 pro με ένα 15,6 touch monitor και το μετέτρεψα σε ένα τεράστιο tablet).

    Συγνώμη για το κατεβατο αλλά το Android (μη σχετίζετε την google σε αυτό, το p40 pro της Huawei ας πούμε δεν έχει google services) έχει φοβερές δυνατότητες και είναι κρίμα να μην αναφέρονται.

  5. Αυτό τώρα θεωρείται σοβαρή δημοσιογραφία; Μηως να βράσει κανα κινητό, να πάρει μυρωδιά από τεχνολογία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.