Σίγουρα θα έχεις πλήθος εφαρμογών στο Android smartphone σου. Είναι απίστευτα εύκολο να έχεις συγκεντρώσει στο smartphone σου μια μεγάλη βιβλιοθήκη εφαρμογών, χωρίς καν να το αντιληφθείς. Μπορεί να χρησιμοποιούμε μόνο μερικές εφαρμογές κάθε ημέρα, αλλά σχεδόν σίγουρα έχεις πολλές περισσότερες στο smartphone. Απλά, άνοιξε το Play Store, πίεσε τη φωτογραφία προφίλ, στη συνέχεια πήγαινε στο Manage apps & Devices και τέλος στο Manage tab.

android apps

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς τις διατηρούμε γιατί ίσως να τις χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή. Και δεν είναι κακό κάτι τέτοιο. Ωστόσο, σίγουρα κάποια apps δεν θα τα αγγίξεις ξανά. Επομένως γιατί είναι καλό να τα αφαιρέσεις;

Καταλαμβάνουν χώρο

Το πιο προφανές πράγμα, είναι ότι καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο. Όλα απαιτούν κάποιο ποσό συγκεκριμένου χώρου, ακόμη και αν δεν αποθηκεύουν πράγματα όπως φωτογραφίες για παράδειγμα. Τα παιχνίδια από την άλλη πλευρά, είναι μια κατηγορία εφαρμογών που γεμίζουν εύκολα τον αποθηκευτικό χώρο. Το καλό είναι ότι μπορείς να δεις ποιες εφαρμογές καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο απευθείας από το Google Play Store. Από εκεί μπορείς να τις απεγκαταστήσεις για να τον ανακτήσεις ξανά.

Θέματα ασφαλείας

Ένας άλλος λόγος είναι τα θέματα ασφαλείας. Μπορεί να μην χρησιμοποιείς κάποιες εφαρμογές πλέον, ωστόσο αυτές συνεχίζουν να κάνουν πράγματα στο background. Εφαρμογές οι οποίες έχουν άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία, στον αποθηκευτικό χώρο και σε άλλα μέρη της συσκευής, θα συνεχίσουν να έχουν ακόμη και αν τελειώσεις να τα χρησιμοποιείς. Βέβαια, η Google έχει φροντίσει και έχει εισάγει χαρακτηριστικά όπως, των προσωρινών αδειών, ενώ μπορούν να ανακληθούν και αν ένα app είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά και πάλι, με αυτό το βελτιωμένο σύστημα, ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσεις μια εφαρμογή από το να ξεφύγει από αυτούς τους περιορισμούς είναι να την αφαιρέσεις τελείως.

Πάντα μου άρεσε να έχω ένα τακτοποιημένο smartphone, με τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο. Το να αφήνεις όλες τις εφαρμογές μέσα στη συσκευή, επειδή απλά ήθελες να τις δοκιμάσεις κάποια στιγμή, είναι κάτι που προσωπικά ποτέ δεν κάνω.

Πόση RAM χρειάζεται το Android το 2022

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.