Μετά από μια σειρά από διαρροές, η HMD Global ανακοίνωσε επιτέλους το Nokia X6. Η συσκευή είναι το πρώτο μέλος της σειράς X. Το Nokia X6 θα ανήκει στην μεσαία κατηγορία, όμως θα διαθέτει premium κατασκευή. Σύμφωνα με την εταιρία, η αναλογία οθόνης-πρόσοψης θα είναι στο 95%, ενώ το πλαίσιο της συσκευής θα είναι από αλουμίνιο.

Η συσκευή θα έρθει με οθόνη 5.8 ίντσες, ανάλυσης FHD+ (1080×2280). Η αναλογία της οθόνης θα είναι 19:9 και θα προστατεύεται από Gorilla Glass 3.

Το Nokia X6 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας με notch, στο οποίο θα φιλοξενείται η κάμερα των 16MP (f/2.0). Η εμπρόσθια κάμερα θα προσφέρει και λειτουργίες ξεκλειδώματος της συσκευής. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής.

Η βασική κάμερα της συσκευής είναι διπλή και αποτελείται από έναν αισθητήρα 16MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.0 και έναν δεύτερο, ασπρόμαυρο στα 5MP, με φακό διαφράγματος f/2.2. Η κάμερα έρχεται με λειτουργίες AI, όπως αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση σκηνής κτλ.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον Snapdragon 636, μαζί με 4GB RAM. Ο αποθηκευτικό χώρος είναι 32GB/64GB. Θα δούμε και έκδοση με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Αν θέλουμε παραπάνω χώρο, θα μπορούμε να κάνουμε επέκταση με microSD, όμως θα πρέπει να κάνουμε χρήση της μίας από τις δύο θύρες SIM.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 3.060mAh, με υποστήριξη Quick Charge 3.0, μέσω της USB Type-C θύρας. Έτσι η συσκευή θα φορτίζει το 50% της σε 30 μόλις λεπτά. Το λειτουργικό της συσκευής θα είναι Android 8.1 Oreo, ενώ η Nokia υποσχέθηκε αναβάθμιση σε Android P.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Κίνα από τις 21 Μαΐου, με τιμή στα $204 για την έκδοση 4GB/32GB, $236 για την έκδοση 4GB/64GB και $266 για την έκδοση 6GB/64GB. Η παγκόσμια κυκλοφορία της συσκευής δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.