Κατά την διάρκεια του Google I/O, ο επικεφαλής ασφαλείας του Android, David Kleidermacher, μίλησε για τις αλλαγές που θα φέρει το Android P. Η κουβέντα ξεκίνησε με αναφορές στο πως η Google θα βοηθήσει τους κατασκευαστές με τις αναβαθμίσεις, μέσω του Project Treble.

Όπως μαθαίνουμε από το XDA-Developers η Google έχει σκοπό να το πάει ένα βήμα παραπέρα, υποχρεώνοντας τους κατασκευαστές να παρέχουν τακτικά security patches, σαν μέρος της συμφωνίας τους.

Έχουμε εργαστεί επίσης για την οικοδόμηση της ασφάλειας που καλύπτει τις συμφωνίες OEM μας. Τώρα αυτό θα οδηγήσει πραγματικά σε μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των συσκευών και των χρηστών που λαμβάνουν τακτικές επιδιορθώσεις ασφαλείας

Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Έτσι δεν γνωρίζουμε κάθε πότε θα έρχονται οι αναβαθμίσεις και πως θα ελέγχει η Google το αν οι εταιρίες έχουν τηρήσει την συμφωνία. Από την στιγμή που η Google κυκλοφορεί μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας, περιμένουμε πως και οι αναβαθμίσεις από τους κατασκευαστές, θα έχουν την ίδια χρονική συχνότητα.

Η Google έχει ξεκινήσει μεγάλη μάχη στο να διορθώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του Android που είναι το fragmentation στις εκδόσεις που κυκλοφορούν. Με το Project Treble η Google προσπαθεί να κάνει τους κατασκευαστές να δίνουν συχνά αναβαθμίσεις ασφαλείας και θέλει να φτάνουν οι αναβαθμίσεις στους χρήστες πιο άμεσα. Έτσι θα είναι σίγουρη για την ασφάλεια των χρηστών του Android.

Αυτή η πολιτική της Google θα μας ευνοήσει σαν χρήστες, ειδικά τώρα που η Google είναι πιο αποφασισμένη να επενδύσει στο Android από ποτέ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.