Η Huawei και η Porsche Design συνεργάζονταν για χρόνια από κοινού δημιουργώντας μερικές διαφορετικές εκδόσεις των Huawei Mate smartphones και όταν ανακοινώθηκε το P20 τον περασμένο Μάρτιο, το ντεμπούτο του έκανε και το Huawei Mate RS, ένα Porsche Design-branded smartphone. Επρόκειτο για ένα smartphone των $1880 που εξοπλιζόταν με bezel-less display, ενώ απουσίαζε και η εγκοπή. Και αυτό, γιατί η Porsche Design είχε πει όχι στην εγκοπή στο Huawei Mate RS Porsche Design. Υποστήριξαν, ότι η εγκοπή ήταν ενοχλητική και ότι διέκοπτε το design του smartphone.

Η ιστοσελίδα Digital Trends συνομίλησε με την Porsche Design στα κεντρικά τους γραφεία στην Αυστρία και συγκεκριμένα με τον Design Director, Christian Schwamkrug, σχετικά με το project με την Huawei. Ο ίδιος τονίζει, ότι όταν είδε την εγκοπή για πρώτη φορά δεν μπορούσε να το πιστέψει, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αποτελεί συμβιβασμό.

Είναι γεγονός, ότι όπως και για τους περισσότερους designers, η συμμετρία είναι σημαντική εδώ. Και για αυτό πολλοί είναι πλήρως αντίθετοι με την χρήση εγκοπής. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει το  Huawei Mate RS smartphone να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες προτάσεις, όπως τα P20 και P20 Pro που επίσης ανακοινώθηκαν σε εκείνο το event. Το  Mate RS είναι ένα ακριβό smartphone, αν και έχει 512GB και μια full screen οθόνη χωρίς εγκοπή, άρα αξίζει το κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες προτάσεις του ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ένα ακριβό smartphone για λίγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.