Η Apple πιστή στο πρόγραμμα των αναβαθμίσεων της, ετοιμάζεται για άλλο ένα χρόνο να ανακοινώσει το iOS 8. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε και την επόμενη συσκευή της εταιρίας να έρχεται λίγο μετά. Από όσο γνωρίζουμε το WWDC θα πραγματοποιηθεί στις 2-6 Ιουνίου και περιμένουμε να δούμε τα σχέδια της εταιρίας για την επέκταση του οικοσυστήματός της.

wwdc-14-main

Σχετικά με το iOS 8, μαθαίνουμε πως η κωδική ονομασία του θα είναι Okemo, η οποία είναι και η ονομασία ενός χιονοδρομικού κέντρου στο Vermont. Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα έχει ρίξει το βάρος της στις εφαρμογές υγείας και fitness.

Εκτός από τις εφαρμογές υγείας, οι Χάρτες της Apple αναμένεται να φτάσουν επιτέλους το επίπεδο των  λύσεων που προσφέρει η Google και η Nokia (Microsoft). Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την λύση που προσφέρει η εταιρία, μετά τα δύο σχεδόν χρόνια beta κατάστασης που έχουμε δει στην εφαρμογή.

HealthBook

Η Apple αποφάσισε να ακολουθήσει την μόδα που βλέπουμε εδώ και ένα χρόνο, με εφαρμογές fitness. Το healthbook διέρρευσε τον περασμένο μήνα και είδαμε πως θα κρατάει τα στοιχεία της εκγύμνασής μας. Με την βοήθεια αξεσουάρ, θα μπορεί να κρατάει τα στοιχεία υγείας μας, όπως την πίεσή μας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.

Apple Maps

apple-maps-main2Οι χάρτες θα κρατήσουν την γνωστή εμφάνισή τους αλλά κάτω από το καπό θα αλλάξουν αρκετά πράγματα που θα βελτιώσουν τα δεδομένα που φθάνουν στο χρήστη αλλά και τις εικόνες που εμφανίζονται στην συσκευή. Τα δεδομένα για τις τοποθεσίες θα βελτιωθούν και θα έχουμε με περισσότερα στοιχεία.

Αναμένεται επίσης να προστεθούν δεδομένα για διαδρομές με μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που η Google και η Nokia έχουν εδώ και χρόνια.

iTunes Radio, Voice-over-LTE

Φήμες αναφέρουν πως στο iOS 8 το ραδιόφωνο θα βγει από το iTunes και θα είναι σαν ξεχωριστεί εφαρμογή, στην προσπάθεια να δοθεί περισσότερη ώθηση στην υπηρεσία.

Voice-over-LTE υποστήριξη θα υπάρχει στο iOS 8, αν και  αδυνατώ να καταλάβω τι διαφορετικό θα προσφέρει, αφού ουσιαστικά είναι το γνωστό voice over IP που χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα χρόνια.

Μηνύματα και Κέντρο Ειδοποιήσεων

imessage_icon__from_ios__by_flakshack-d5l65oeΤα μηνύματα στο iOS 8 αλλάζουν λιγάκι και προσφέρει την επιλογή στον χρήστη να επιλέξει αν θέλει την διαγραφή μηνυμάτων μετά από κάποια περίοδο. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει αν θα γίνεται εκκαθάριση στα μηνύματα μετά από ένα μήνα ή ακόμα και μετά από ένα χρόνο.

Το κέντρο ειδοποιήσεων αλλάζει επίσης και γίνεται πιο απλό. Αφαιρούνται τα “Today”, “All” και “Missed”. Η Apple σκοπεύει να ενσωματώσει χαρακτηριστικά για περισσότερες ειδοποιήσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχε επιβεβαιωθεί ακόμα!

Η Apple σκοπεύει να κάνει το iOS 8 ακόμα πιο γρήγορο, ενώ αναφορές λένε πως θα εστιάσει στο να κάνει την κάμερα για το επόμενο τηλέφωνό της, ακόμα γρηγορότερη.

Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να μάθουμε όλα όσα θα φέρει το iOS 8, μέχρι τις 2 Ιουνίου. Από αυτά που είδαμε μέχρι τώρα, πως σας φαίνεται το iOS 8;

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.