Όπως γνωρίζουμε οι πατέντες είναι ένα μεγάλο αγκάθι για τις εταιρείες. Μερικές εταιρείες “νοικιάζουν” τις πατέντες τους κερδίζοντας χρήματα από τη χρήση τους, ενώ άλλες τις χρησιμοποιούν πιο επιθετικά κυνηγώντας άλλες εταιρείες που τις ενσωματώνουν σε συσκευές χωρίς την άδεια τους.

Από την άλλη το Αμερικάνικο γραφείο πατεντών εγκρίνει όλο και περισσότερες ασαφής πατέντες που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

 Lenovo-Flex-14-back-logo

Η Lenovo με την πρόσφατη απόκτηση της Motorola από την Google, απέκτησε αρκετές πατέντες αλλά φαίνεται ότι κι αυτές δεν είναι αρκετές. Η εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει μια συλλογή με πάνω από 3800 πατέντες από την NEC. Η συλλογή περιλαμβάνει αρκετές πατέντες που αφορούν τεχνολογίες για κινητές συσκευές και κάποιες από αυτές σχετίζονται με τις βασικές αρχές για δίκτυα 3G και LTE.

Οι πατέντες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα με χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε πολλές προηγμένες κινητές συσκευές όπως τα smartphone. Δεν γνωρίζουμε πόσο πλήρωσε για την απόκτηση τους ή τι θα τις κάνει αλλά σίγουρα όλο και κάπου θα τις χρησιμοποιήσει.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.