Ο Snapdragon 8 Elite είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα στις επιδόσεις για τις ναυαρχίδες του Android, τουλάχιστον στη θεωρία. Οι νέοι πυρήνες Oryon σπάνε ρεκόρ σε συχνότητα, αφού  φτάνουν τα 4.32GHz, όμως η Qualcomm λέει πως θα μπορούσε να κάνει overclocking στον Snapdragon 8 Elite και να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας, σχεδιάζει chips έχοντας κατά νου την καλύτερη εμπειρία χρήσης και στη συνέχεια ελπίζει να ξεπεράσουν στα benchmarks του ανταγωνιστές. Θα κυκλοφορούσε όμως ποτέ ένα chipset που θα έμενε πίσω στα benchmarks;

Ο Scott Brown του Android Authority έκανε αυτή την ερώτηση στον επικεφαλής του προγράμματος Snapdragon 8 Elite, Shahin Farahan, που δήλωσε:

«Συμβαίνει ήδη σήμερα. Μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε για ακόμη υψηλότερο σκορ στα benchmarks αναφοράς και να θυσιάσουμε περιπτώσεις πραγματικής χρήσης. Έτσι, μπορείτε είτε να εστιάσετε στον περιορισμό της θερμότητας, είτε μπορείτε να ωθήσετε τα benchmarks υψηλότερα. Επομένως, επιλέγουμε να βεβαιωθούμε ότι η εμπειρία του τελικού χρήστη είναι ο πρώτος  στόχος αντί απλώς να ανεβάσουμε λίγο περισσότερο τα benchmarks. Σε κάποιο επίπεδο, λοιπόν, συμβαίνει τώρα».

Με άλλα λόγια, ο Farahani δήλωσε πως ο Snapdragon 8 Elite μπορεί να ανέβει παραπάνω σε επιδόσεις και χρονισμούς, όμως η Qualcomm επέλεξε να παραμετροποιήσει το chip έτσι, ώστε να κρατήσει τις επιδόσεις σταθερές και φυσικά την κατανάλωση σε έλεγχο. Είναι γνωστό άλλωστε, πως οι κατασκευαστές chipsets, προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις, το throttling και την κατανάλωση ρεύματος.

Νέα μέτρα ασφαλείας από τις τράπεζες – Αναλυτικά για κάθε τράπεζα

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια η Qualcomm προσφέρει ελαφρώς overclocked chipsets, του Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy και  Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, αποκλειστικά για την Samsung τους πρώτους μήνες, πριν τους διαθέσει και σε άλλους κατασκευαστές μερικούς μήνες μετά. Κάπως έτσι περιμένουμε και φέτος μια overlocked έκδοση του Snapdragon 8 Elite, για τα Galaxy S25.

Βέβαια, με όλο και περισσότερες εταιρίες να έχουν κλειδωμένους bootloaders, ο χρήστης δύσκολα θα κάνει root τη συσκευή του, ώστε να μπορέσει να πειράξει μόνος του τις συχνότητες του επεξεργαστή, αφού χάνει την εγγύηση σε μια αρκετά ακριβή συσκευή. Άλλωστε, με τις τεράστιες επιδόσεις του Snapdragon 8 Elite δεν υπάρχει λόγος για overclocking, αφού ο χρήστης θα χάσει περισσότερο σε κατανάλωση, από ότι θα κερδίσει σε επιδόσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.