H Deutsche Telekom, η μητρική εταιρεία της Cosmote, προέβη σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα, όταν ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει οριστικά τον διακόπτη του 2G μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2028. Η κίνηση, έρχεται λίγο μετά από μια αντίστοιχη για το 3G, σε μια προσπάθεια να επεκταθούν ως προς την κάλυψη νεότερες τεχνολογίες.

H ACS πωλείται

Σκοπός της να χρησιμοποιήσει ξανά το φάσμα στα 900MHz που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνεται από το 2G για νεότερες τεχνολογίες. Οι περιοχές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε 2G θα αναβαθμιστούν σε τουλάχιστον 4G πριν την απενεργοποίηση.

Μάλιστα, προτείνει όσους χρήστες έχουν ακόμη συσκευές που χρησιμοποιούν το 2G να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, υπογραμμίζοντας τα σαφή πλεονεκτήματα στην ποιότητα της φωνής που προσφέρεται από το VOLTE και το 5G. Για τις IoT συσκευές αναφέρει ότι οι πάροχοι αυτών έχουν βασιστεί πλέον στη πλειοψηφία τους σε σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τα 4G, 5G, LTE-M και NB-IoT.

Η Cosmote σε ανακοίνωση που είχε βγάλει το 2021 ανέφερε σχετικά με την κατάργηση του 3G:

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες λειτουργίας, θα αρχίσει η σταδιακή απόσυρσή του δικτύου 3G, από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του 2021, όπου η πρόσβαση στο internet μέσω δικτύου κινητής θα γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσα από τα προηγμένα δίκτυα 4G και 5G. Οι υπηρεσίες φωνής δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά. H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G, με κάρτες τεχνολογίας U-SIM.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.