Το Xiaomi 15 θα είναι ένα από τα πρώτα smartphones με τον Snapdragon 8 Elite. Η ανακοίνωση του chipset θα γίνει σήμερα και η Xiaomi ήδη ετοιμάζει την ανακοίνωση της επόμενης ναυαρχίδας της, για τις 23 Οκτωβρίου. Η Xiaomi όπως και πέρσι θα είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί το νέο chip, με την OnePlus να ακολουθεί με το OnePlus 13 στις 31 Οκτωβρίου. Όμως, η ανακοίνωση της Xiaomi θα αφορά την αγορά της Κίνας, με την ανακοίνωση για την παγκόσμια διάθεση της συσκευής να γίνεται πιθανότατα στην MWC 2025, στις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα, το Xiaomi 15 θα είναι και το πρώτο τηλέφωνο της εταιρίας με Android 15. Πριν λίγες ώρες όμως η συσκευή πέρασε από το Geekbench αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του και τις επιδόσεις του. Μιλάμε για μια πάρα πολύ δυνατή συσκευή! Την καταχώρηση εντόπισε στην βάση του Geekbench το MySmartPrice και επιβεβαιώνεται οριστικά το chipset της συσκευής.

Το απλό Xiaomi 15 θα έρθει με οθόνη 6.36 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 1.5Κ όπως και ο προκάτοχός του. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης θα είναι φυσικά στα 120Hz.

Στην πλάτη θα βρούμε τριπλή κάμερα, με την βασική να είναι στα 50MP με αισθητήρα τον OmniVision OV50H, μεγέθους 1/1.3″. Δίπλα του θα έχει την υπερευρυγώνια κάμερα των 50MP και η τρίτη κάμερα θα είναι επίσης στα 50MP με τηλεφακό 3.2x zoom. Οι κάμερες και φέτος θα έχουν οπτικά από την Leica, όπως τα τελευταία χρόνια, αφού η συνεργασία συνεχίζεται.

Xiaomi 15 Snapdragon 8 Elite Geekbench

Η μπαταρία της συσκευής θα είναι στις 5.500mAh, με φόρτιση στα 90W και ασύρματη φόρτιση στα 50W. Η συσκευή πιθανότατα θα χρησιμοποιεί μπαταρίες ανόδου πυριτίου, για αυτό και έχουμε δραματική αύξηση σε σχέση με το Xiaomi 14 που είχε μπαταρία 4.610. Αν η Xiaomi έκανε θαύματα με την μπαταρία του Xiaomi 14, τότε με το 15 θα είναι επική η αυτονομία, αν και αυτό θα εξαρτηθεί πολύ από το chipset.

Τελευταίο και πιο σημαντικό είναι φυσικά το chipset, o Snapdragon 8 Elite, που πέτυχε ένα τρομερά δυνατό σκορ στο Geekbench. Συγκεκριμένα σκόραρε 3.180 πόντους στο Single Core και 10.058 στο Multi Core. Εδώ να σημειώσουμε πως το iPhone 16 Pro Max πετυχαίνει περίπου 8.500 πόντους στο Multi Core του Geekbench 6. Από μνήμη θα έχουμε 16GB RAM και η συσκευή θα τρέχει HyperOS 2.0, που βασίζεται στο Android 15.

Τα σημεία με τις νέες ψηφιακές κάμερες ταχύτητας – Η λίστα, ποινές και πρόστιμα

Περιμένουμε και τις πιο δυνατές παραλλαγές της συσκευής, τα Xiaomi 15 Pro  και 15 Ultra και είμαστε περίεργοι αν θα χρησιμοποιήσουν όλες οι εκδόσεις το ίδιο chipset, όπως επίσης και τα καλούδια των καμερών για φέτος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr καθώς η ανακοίνωση είναι προ των πυλών. Εννοείται πως θα γράψουμε για όλα όσα θα ανακοινώσει η εταιρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.