Λύθηκε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που αφορούν τους λίθους sarsen του Στόουνχεντζ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science Direct λύνει το μυστήριο για την προέλευση των εν λόγω λίθων.

Το video αυτό δείχνει πως να χρεώνεις το Netflix στην Cosmote TV

H προέλευση των μεγαλύτερων λίθων sarsen εντοπίστηκε σε δάσος της περιοχής Marlborough Downs του Ουίλτσαϊρ, ενώ μερικές από τις μικρότερες πέτρες, που αναφέρονται ως bluestones, εντοπίστηκαν στους λόφους Preseli της Ουαλίας.

«Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να αξιοποιήσουμε την επιστήμη του 21ου αιώνα για να κατανοήσουμε το νεολιθικό παρελθόν και να απαντήσουμε επιτέλους σε ένα ερώτημα που οι αρχαιολόγοι συζητούσαν επί αιώνες, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Εν ολίγοις οι κατασκευαστές του μνημείου πιθανότητα έψαχναν τις πιο τεράστιες πέτρες που μπορούσαν να βρουν σε ένα εύρος που θα επέτρεπε τη μεταφορά τους.

Δες αν το Xiaomi smartphone σου είναι Global ή κινέζικο!

Το Στόουνχεντζ είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο στο Ηνωμένο Βασίλιο του οποίου η διαμόρφωση συνεχίστηκε ως την Εποχή του Χαλκού, στην κομητεία του Γουΐλτσιρ (Wiltshire), περίπου 13 χλμ. βορειοδυτικά του Σώλσμπερι (Salisbury). Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον αποδεκτές αρχαιολογικές εκτιμήσεις ανάμεσα στο 2500 π.Χ. και το 2000 π.Χ..

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.