Παρόλο που η Google δεν υπήρξε ποτέ μεγάλος παίκτης στην αγορά των smartphone, οι πωλήσεις Pixel συνεχίζουν να αυξάνονται. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, το τρίτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκαν οι «υψηλότερες» τριμηνιαίες πωλήσεις για το Google Pixel!

Σε μια νέα έκθεση από την Counterpoint Research, η αγορά smartphone στο σύνολό της το τρίτο τρίμηνο του 2024 σημείωσε άνοδο 2% για πρώτη φορά μετά από χρόνια μείωσης της ζήτησης. Οι πέντε κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone συνεχίζουν να παραμένουν σταθεροί, με τη Samsung στην κορυφή, στο 19% έναντι 20% την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Apple διατήρησε το 16% σε ετήσια βάση, ενώ η Xiaomi εκτινάχθηκε έως και 14%. Οι Oppo και Vivo συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με 9% έκαστη.

Αλλά εκτός των κορυφαίων διεκδικητών, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά. Η Counterpoint λέει ότι τόσο η Motorola όσο και η Huawei σημειώνουν ανάπτυξη περίπου 30% από έτος σε έτος στην παγκόσμια σκηνή, ενώ η Motorola σημείωσε επίσης τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων που είχε ποτέ το τρίμηνο.

google pixel sales

Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι συγκεκριμένοι αριθμοί, η Counterpoint λέει ότι η Google είδε τους «υψηλότερους όγκους πωλήσεων smartphone σε ένα τρίμηνο το τρίτο τρίμηνο». Αυτό έρχεται μετά από δύο σημαντικές κυκλοφορίες για την εταιρεία. Τον Μάιο, λίγους μόλις μήνες πριν από την έναρξη του τρίτου τριμήνου, κυκλοφόρησε το Pixel 8a ενώ τον Αύγουστο, η Google κυκλοφόρησε τη σειρά Pixel 9, κάτι το οποίο επηρέασε αντίστοιχα τις πωλήσεις στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Απάτες μέσω QR codes και πως να τις αποφύγετε

Αν και δεν κοινοποιήθηκαν συγκεκριμένοι αριθμοί, αυτό είναι το καλύτερο τρίμηνο που είχε ποτέ η Google. Το 2023, η Google πέτυχε ένα «ορόσημο» με την αποστολή 10 εκατομμυρίων τηλεφώνων Pixel σε ένα χρόνο. Επίσης, σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη στην Ιαπωνία και έχει πλέον μεγαλύτερη διείσδυση και στη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.