Η Meta έχει αρχίσει να απολύει υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Instagram και Reality Labs σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές. Αντί για μαζικές απολύσεις σε όλη την εταιρεία, αυτές οι μικρότερες περικοπές φαίνεται να συμπίπτουν με αναδιοργανώσεις συγκεκριμένων ομάδων.

Κάποιοι υπάλληλοι της Meta άρχισαν να δημοσιεύουν ότι έχουν απολυθεί. Ανάμεσά τους είναι η Jane Manchun Wong, η οποία έγινε γνωστή για τις αναφορές της σχετικά με κάποιες λειτουργίες εφαρμογών, πριν ενταχθεί στην ομάδα Threads το 2023. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Dave Arnold, δήλωσε ότι μερικές ομάδες στο Meta υπόκεινται σε αλλαγές για να διασφαλιστεί ότι οι (ανθρώπινοι) πόροι είναι ευθυγραμμισμένοι με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους και τη στρατηγική τοποθέτηση της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τη μετακίνηση ορισμένων ομάδων σε διαφορετικές τοποθεσίες και τη μετακίνηση ορισμένων υπαλλήλων σε διαφορετικούς ρόλους.

Τι μας προσφέρουν οι έξυπνοι μετρητές της ΔΕΗ

Ο νέος αυτός γύρος απολύσεων ακολουθεί μια ακόμα αναφορά περικοπών θέσεων εργασίας στο τμήμα Reality Labs της εταιρείας νωρίτερα φέτος. Η Meta απέλυσε για πρώτη φορά 11.000 υπαλλήλους το 2022 μετά από υπερβολική αισιοδοξία σχετικά με την ανάπτυξη της εταιρείας μετά την πανδημία του Covid. Στη συνέχεια ανακοίνωσε περικοπές 10.000 επιπλέον ατόμων ως μέρος του «έτους αποτελεσματικότητας» του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg το 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.