Το Android 15 μπορεί να είναι η πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού που κυκλοφορεί αλλά ήδη έχουμε μια γεύση από το τι θα μπορούσε να ετοιμάζει η Google για το Android 16, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2025.

Αν και καμία από τις παρακάτω λειτουργίες δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχουν ανακαλυφθεί στο Android 15 QPR1 beta από τον Mishaal Rahman και σίγουρα μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Παρακάτω, αναφέρονται πέντε χαρακτηριστικά που ελπίζουμε να δούμε στο Android 16.

Καλύτερη διαχείριση ειδοποιήσεων

Το Android 16 μπορεί να διορθώσει τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα χειρίζεται αυτές τις παλαιότερες ειδοποιήσεις , βασιζόμενος στις αλλαγές που εισήχθησαν στο Android 15 QPR 1 Beta 2. Σε αυτήν την ενημέρωση, το Android άρχισε να απορρίπτει ειδοποιήσεις που ήταν παλιότερες από περισσότερες από δύο εβδομάδες. Αντί να βγάλει ειδοποιήσεις, το σύστημα εμφανίζει απλώς μια σύντομη περίληψη, αρκετή για να σας ενημερώσει για ποιες εφαρμογές ή επαφές μπορεί να θέλετε να ελέγξετε. Αλλά δεν υπάρχει ήχος, δόνηση και πλήρεις λεπτομέρειες ειδοποίησης που να γεμίζουν την οθόνη.

Μείωση όγκου ειδοποιήσεων

Αυτή η λειτουργία, που αρχικά εισήχθη στο Android 15 Developer Preview 1, σχεδιάστηκε για να μειώνει τον όγκο των διαδοχικών ειδοποιήσεων από την ίδια εφαρμογή. Οι ειδοποιήσεις γίνονται σταδιακά πιο αθόρυβες, βοηθώντας να κρατάτε τα πράγματα υπό έλεγχο όταν δέχεστε πολλές ειδοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Widgets οθόνης κλειδώματος

Τα widgets οθόνης κλειδώματος εξαφανίστηκαν με το Android 5.0 Lollipop το 2014. Ωστόσο, το Android 15 QPR 1 Beta 2 τα επανέφερε στο Pixel Tablet, επιτρέποντας στους χρήστες να τα προσαρμόσουν και να τα αποκτήσουν σύροντας από τη δεξιά άκρη της οθόνης κλειδώματος.

Προσαρμοσμένα προφίλ Don’t Disturb

Το Android 16 ενδέχεται να εισάγει πλήρως προσαρμόσιμα προφίλ DND (όπως αποδεικνύεται από τη συμπερίληψή του στην ενημέρωση Android 15 QPR 1 Beta 1), επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τα πάντα, από τη λειτουργία κλίμακας του γκρι και τα σκοτεινά θέματα έως την always on display και τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης.

Νέα διάταξη μενού ρυθμίσεων

Το Android 16 μπορεί να φέρει επανασχεδιασμό του μενού Ρυθμίσεις για τον οποίο πήραμε για πρώτη φορά μια γεύση στο Android 15 Beta 3. Αυτό που αλλάζει είναι ότι αντί για μια μακρά λίστα επιλογών που μερικές φορές φαίνεται υπερβολική, παρόμοιες ρυθμίσεις όπως “Ασφάλεια και απόρρητο” και “Τοποθεσία” ομαδοποιούνται σε ένα μόνο tile. Υπάρχει ακόμη πιο σαφής διαχωρισμός μεταξύ αυτών των ομαδοποιημένων tiles, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη την εύρεση αυτού που ψάχνετε.

Το Oneplus 13 θα έχει επιτέλους αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ναυαρχίδων!

Δεδομένου ότι το Android 16 απέχει ακόμη ένα χρόνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Google να προετοιμάσει ακόμη περισσότερες λειτουργίες παρόμοιες ή και ίδιες με τις παραπάνω. Αναμένουμε λοιπόν να γνωρίσουμε το ανανεωμένο Android 16 το 2025.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.