Η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορεί την ενημέρωση One UI για έξυπνες τηλεοράσεις, ενοποιώντας την εμπειρία λογισμικού σε όλες τις συσκευές. Η Samsung σχεδιάζει να παρέχει επτά χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος για τηλεοράσεις που λαμβάνουν One UI, αν και για ποια συγκεκριμένα μοντέλα θα υπάρχει υποστήριξη παραμένει ασαφές.

Για χρόνια, η Samsung είναι ηγέτης τόσο σε smartphones όσο και σε οικιακές συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων, ψυγεία και smart TV. Ωστόσο, το λογισμικό σε αυτές τις συσκευές ήταν πάντα κατακερματισμένο, τα smartphone της Samsung λειτουργούν με One UI, τα ψυγεία τροφοδοτούνται από το Family Hub, ενώ οι έξυπνες τηλεοράσεις της χρησιμοποιούν Tizen OS. Αυτό αρχίζει να αλλάζει τώρα, καθώς η Samsung κυκλοφορεί μια ενημέρωση One UI για τις έξυπνες τηλεοράσεις της, ενοποιώντας την εμπειρία λογισμικού σε όλες τις συσκευές.

Στο Samsung Developer Conference 2024, η Samsung παρουσίασε την πρώτη ενημέρωση One UI για τις Smart TV της. Ενώ το νέο λογισμικό εξακολουθεί να βασίζεται στο Tizen OS, στην πιο πρόσφατη έκδοση 8.0, έχει μετονομαστεί κάτω από την ομπρέλα One UI για να δημιουργήσει μια πιο συνεκτική εμπειρία για τους κατόχους Samsung.

Η ενημέρωση One UI εισάγει πολλές νέες δυνατότητες και μια νέα εμφάνιση στην smart TV. Η αρχική οθόνη περιλαμβάνει πλέον τρεις νέες καρτέλες: “For You”, “Live” και “Apps”, επιτρέποντας ταχύτερη πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο. Επιπλέον, μια νέα δυνατότητα “Παρακολούθηση αργότερα” σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες σε μια λίστα για μελλοντική προβολή.

Η ενημέρωση φέρνει επίσης τη δυνατότητα χρήσης άλλων συσκευών Samsung που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό ως πληκτρολόγιο και ποντίκι για την τηλεόραση. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέα χρήσιμα γραφικά στοιχεία, βελτιωμένη λειτουργικότητα αναζήτησης και πολλά άλλα. Η ενημέρωση τυποποιεί επίσης τα εικονίδια για εφαρμογές όπως Bixby, Gallery, Samsung Internet και SmartThings, ώστε να ταιριάζουν με το One UI σε τηλέφωνα Samsung.

Κλήσεις με AI φωνές εξαπατούν εκατομμύρια χρήστες του Gmail.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έχει εμφανιστεί σε καμία από τις έξυπνες τηλεοράσεις Samsung, αλλά φαίνεται ότι η διάθεση θα γίνει σταδιακά σε επιλεγμένες συσκευές τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη Samsung να φέρνει μια πιο οικεία και μοντέρνα εμπειρία στις έξυπνες τηλεοράσεις της, ειδικά καθώς το προηγούμενο interface των smart τηλεοράσεων της Samsung είχε αρχίσει να φαίνεται ξεπερασμένο. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις λογισμικού στη Samsung smart TV σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις – Όλες οι ρυθμίσεις – Υποστήριξη – Ενημέρωση λογισμικού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.