O Kasper Hauser ήταν ένα παιδί που πέρασε τη ζωή του παγιδευμένο σε ένα υπόγειο, ζώντας απλά με ψωμί και νερό σε ένα κρεβάτι από άχυρο. Σε ηλικία μόλις 16 ετών ένα μυστηριώδες πρόσωπο άφησε τον Hauser μαζί με δυο γράμματα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Εδώ και πάνω από 200 χρόνια, ιστορικοί και διάφοροι επιστήμονες προσπάθησαν να λύσουν το αινιγματικό μυστήριο του Kasper Hauser.

kasper hauser

Σε ένα τεύχος του Απριλίου του 1887 του περιοδικού Popular Science, ο M.G Valbert έγραφε: Η ιστορία μιας αυταπάτης, στην ουσία μια επισκόπηση όσων η ανθρωπότητα γνώριζε και δεν γνώριζε για τον Hauser, πάνω από 50 χρόνια μετά τον θάνατό του. 

Ο Valbert περιέγραφε τον Hauser ως αντικείμενο έντονης περιέργειας, ωστόσο ο κόσμος της Νυρεμβέργης τον αγάπησε και μάλιστα τον υιοθέτησαν, με τους πολίτες να αναλαμβάνουν να καλύψουν εθελοντικά τα έξοδα και την εκπαίδευσή του.

Αλλά ποιος ήταν στη πραγματικότητα ο Hauser; Μήπως κάποιος που επιβίωσε από το απαγορευμένο πείραμα; Απόγονος μιας μυστικής βασιλικής οικογένειας, ή μια παιδική ιδιοφυία που λαχταρούσε την προσοχή; Εδώ και πάνω από 200 χρόνια όμως κανείς δεν γνωρίζει. Θα μπορούσε η επιστήμη και οι προόδους στη γενετική να δώσουν απάντηση στο μεγαλύτερο μυστήριο της επιστήμης όπως χαρακτηρίζεται ή σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της επιστήμης; Το video από κάτω διερευνά το μυστήριο της υπόθεσης του Kasper Hauser.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.