Εχθές η Γη δέχθηκε μια πολύ ισχυρή ηλιακή, γεωμαγνητική καταιγίδα, μετά από την εκτίναξη ύλης από το ηλιακό στέμμα της περασμένη Τρίτη. Η NASA και οι ειδικοί, είχαν ήδη προβεί σε προειδοποιήσεις για την γεωμαγνητική καταιγίδα, επιπέδου G4, με μέγιστο το G5. Η ηλιακή καταιγίδα είχε μέση ταχύτητα 1.300 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και ήταν αδύνατο γίνουν ακριβείς προβλέψεις, μέχρι και 30 λεπτά πριν φθάσει στη Γη. Μάλιστα, ήταν τόσο δυνατή η καταιγίδα, που προκάλεσε σέλας, ορατό και στην Ελλάδα.

ηλιακή καταιγίδα σέλας

Οι φίλοι της αστρονομίας και ακόμα και απλοί άνθρωποι, κατέγραψαν το φαινόμενο με τις κάμαρες και τα κινητά τους, δίνοντάς μας εικόνες του σέλας από όλη την χώρα. Είχαμε φωτογραφίες από το όρος Πάικο, τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Λιβαδειά, την Εύβοια, την Κρήτη, την Λέσβο, την Κέρκυρα, τον Ωρωπό και την Πεντέλη Αττικής.

Η NASA φωτογραφίζει το πιο παράξενο αντικείμενο στον Άρη και κάνει το internet να παραμιλά!

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται όταν η έντονη δραστηριότητα στα μαγνητικά πεδία του Ήλιου διαταράσσει την ισορροπία στα μαγνητικά του πεδία με έκλυση τεράστιας ενέργειας που συνοδεύεται μια με λάμψη. Αυτές οι εκρήξεις εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας, απελευθερώνοντας ηλιακά ενεργειακά σωματίδια, που φτάνουν μέχρι τη Γη. Αυτά τα σωματίδια, όταν φτάνουν στην ατμόσφαιρά μας, συγκρούονται με τα σωματίδια της, με αποτέλεσμα αυτά να λάμπουν. Στον αντίποδα, παρατηρούνται παρεμβολές στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, στις ασύρματες επικοινωνίες της Γης και στα δίκτυα ηλεκτρική ενέργειας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.