H Google έχασε τη δικαστική διαμάχη ενάντια στην Epic Games και πλέον υποχρεώνεται να ανοίξει το Play Store σε τρίτους. Η Microsoft φαίνεται πως το περίμενε και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις αλλαγές της Google, προσφέροντας αγορά παιχνιδιών απευθείας μέσω της εφαρμογής Xbox στο Android.

Η ανακοίνωση ήρθε δια στόματος της Προέδρου του Xbox, Sarah Bond, μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στο X. Σε αυτήν έγραψε:

“Η απόφαση του δικαστηρίου να ανοίξει το κατάστημα εφαρμογών της Google στις ΗΠΑ θα επιτρέψει περισσότερες επιλογές και ευελιξία. Η αποστολή μας είναι να επιτρέψουμε σε περισσότερους παίκτες να παίξουν σε περισσότερες συσκευές, επομένως είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ότι από τον Νοέμβριο, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν και να αγοράζουν παιχνίδια Xbox απευθείας από την εφαρμογή Xbox στο Android.”

Η Bond αναφέρεται στην πρόσφατη δικαστική απόφαση των ΗΠΑ, που ορίζει πως η Google θα πρέπει να κάνει διορθώσεις στο Google Play Store, ώστε να δώσει πρόσβαση σε τρίτους στο Google Play Store, ώστε να μην είναι απαραίτητο να γίνονται οι πληρωμές μέσω της πλατφόρμας της Google, που έχει και προμήθεια. Τα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2024 και για τρία χρόνια, όπου θα εξεταστεί πάλι το θέμα.

Google Xbox

Με αυτό τον τρόπο η Microsoft θα μπορεί να παρακάμψει το σύστημα πληρωμών της Google, μαζί με την προμήθεια 30% που κρατάει ο γίγαντας αναζήτησης του Διαδικτύου.

Όμως, δεν είναι σαφές γιατί η Microsoft δε μπορεί ήδη να πουλάει παιχνίδια για το Xbox, μέσω της εφαρμογής στο Android. Το Steam και το PlayStation πωλούν παιχνίδια εδώ και χρόνια μέσω της εφαρμογής τους στο Android, χωρίς η πληρωμή να γίνεται μέσω του Google Pay.

Όλα τα κινητά στο Gov.gr πλέον!

Όπως και να έχει, η απόφαση της Microsoft να επιτρέψει την αγορά παιχνιδιών μέσω της εφαρμογής της στο Android, σίγουρα θα βολέψει τους χρήστες, που θα μπορούν να πάρουν προσφορές, να διαχειριστούν την βιβλιοθήκη παιχνιδιών και ότι άλλο χρειάζονται, χωρίς να είναι δίπλα στην κονσόλα τους, από το Android κινητό τους.

Ελπίζουμε ότι η δικαστική απόφαση κατά της Google θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερα καταστήματα εφαρμογών τρίτων, ώστε να πωλούν τις εφαρμογές/παιχνίδια τους απευθείας σε συσκευές Android, πιο εύκολα και χωρίς προμήθειες, ώστε να έχουν καλύτερη τιμή. Ίσως τότε να δούμε κάποιους δυνατούς τίτλους παιχνιδιών στο Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.