Η Epic Games πέτυχε μια σημαντική νίκη κατά της Google και υπέρ των third-party καταστημάτων εφαρμογών και μεθόδων πληρωμής, αναγκάζοντας την να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του Play Store, μετά την ολοκλήρωση της αντιμονοπωλιακής αγωγής του 2020. Αμερικανός δικαστής αποφάσισε ότι το Play Store κατέχει παράνομο μονοπώλιο και ανέθεσε στον κολοσσός της αναζήτησης να προβεί σε πολλές αλλαγές.

Με βάση την απόφαση, η Google υποχρεούται να επιτρέπει στους χρήστες Android να κατεβάζουν ανταγωνιστικά app stores, όπως το Epic Games Store, απευθείας από το δικό της κατάστημα. Επιπλέον, η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το δικό της Pay Billing για τις πωλήσεις εφαρμογών στο Play Store. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα έχουν την ελευθερία να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, χωρίς να χρειάζεται να δίνουν ποσοστό στην Google.

Οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν συνδέσμους προς εναλλακτικές επιλογές εγκατάστασης στις εφαρμογές τους και να ενημερώνουν τους πελάτες για άλλους τρόπους αγοράς. Επίσης, η Google απαγορεύεται να προσφέρει χρηματικά κίνητρα σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές συσκευών για να προεγκαθιστούν το Play Store, καθώς και να προσελκύει προγραμματιστές με χρήματα για να λανσάρουν τις εφαρμογές τους αποκλειστικά στο Play Store.

Οι αλλαγές για third-party καταστήματα εφαρμογών και μεθόδους πληρωμής στο Google Play Store θα πρέπει να διατηρηθούν για τρία χρόνια, αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου 2024. Ωστόσο, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Εντωμεταξύ, η Google αντιμετωπίζει και άλλη αγωγή από την Epic Games, που κατηγορεί Google και Samsung για συνεργασία που αποτρέπει τo sideloading στις συσκευές Galaxy μέσω της λειτουργίας Auto Blocker, αν και η CEO της Epic Games, Tim Sweeney, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτή τη συνεργασία.

Η απόφαση αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια και την ελευθερία επιλογής στον ψηφιακό κόσμο. Η Epic Games κατάφερε να επιτύχει αλλαγές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δραματικά τη βιομηχανία εφαρμογών και τον τρόπο που οι προγραμματιστές συνεργάζονται με τις πλατφόρμες διανομής. Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις, καθώς αυτή η ιστορία συνεχίζει να εξελίσσεται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.