Λίγο μετά την ανακοίνωση στο event I/O 2024 τον περασμένο Μάιο, η Google ξεκινά να διαθέτει τρία αντικλεπτικά συστήματα για οποιοδήποτε Android smartphone που φέρει τουλάχιστον Android 10 και άνω μέσω των Play Services.

Μόλις ενεργοποιηθεί, ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να ψάξει για τις νέες λειτουργίες στην Android συσκευή του στην ανανεωμένη Google Services σελίδα στις ρυθμίσεις και έπειτα να επιλέξει το All Services tab και τέλος το Personal & device safety. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο menu δεν εμφανίζεται ακόμη στο Android smartphone μας.

Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τα Xiaomi smartphone της Global αγοράς

Οι νέες λειτουργίες:

  • Theft Detection Lock: Όπως λέει και η ονομασία του αναγνωρίζει αν κάποιος σου αρπάξει από τα χέρια το κινητό. Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες της συσκευής και το Wi-Fi για να ανιχνεύσει μια τέτοια πράξη.  Στη συνέχεια θα κλειδώσει τη συσκευή αυτόματα για να εμποδίσει την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.
  • Offline Device Lock: Θα κλειδώσει τη συσκευή σου. Θα ενεργοποιηθεί αν κάποιος κλέψει το τηλέφωνο και απενεργοποιήσει το internet προκειμένου να εμποδίσει το location tracking.
  • Με το απομακρυσμένο κλείδωμα, τέλος, θα μπαίνεις στη σελίδα android.com/lock όταν η συσκευή σου έχει κλαπεί για να καλέσεις έναν αριθμό. Θα παρέχεις τον αριθμό σου κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του χαρακτηριστικού για να μπορέσεις να κλειδώσεις τη συσκευή απλά καλώντας τον αριθμό.

Τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται σταδιακά σε όλο τον κόσμο σε πλήθος Android συσκευών ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.