Πρόσφατα είχαμε ακούσει για τον νέο Exynos 1580, όμως τώρα βλέπουμε την συσκευή για την οποία κατασκευάστηκε, το Galaxy A56. Η συσκευή έρχεται με κωδικό μοντέλου το SM-A566B και το chipset με κωδικό S5E8855, ενώ μόλις πέρασε από το Geekbench.

Ο Exynos 1580 έρχεται με 8 πυρήνες. Έναν prime πυρήνα στα 2.91GHz, 3 μεσαίους πυρήνες στα 2.6GHz και τέσσερις μικρούς πυρήνες στα 1.95GHz. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτοί οι πυρήνες και την αρχιτεκτονική τους, όμως γνωρίζουμε πως ο prime πυρήνας είναι υπεύθυνος για το Single Core αποτέλεσμα του Geekbench. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αρχιτεκτονική του Exynos 1580, στο Galaxy A56, θα είναι αρκετά διαφορετική από τα προηγούμενα μοντέλα, οπότε πιθανότατα θα δούμε σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι η GPU, που φέρει την ονομασία “Angle”.Πρόκειται για την Xclipse 540, που πιθανότατα είναι βασισμένη στην RDNA 3 αρχιτεκτονική, που είδαμε στον Exynos 2400.

Galaxy A56 Geekbench

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Galaxy A56 βλέπουμε 8GB RAM, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι η βασική έκδοση της συσκευής. Το εντυπωσιακό είναι πως η συσκευή τρέχει ήδη Android 15, κάτι που δεν έχει πάρει καμία συσκευή μέχρι σήμερα, ούτε καν οι συσκευές της Google.

Αυτή είναι η λίστα των εφαρμογών που καταναλώνουν τα περισσότερα GB κινητής

Είναι νωρίς για να κρίνουμε το αποτέλεσμα που έδωσε η συσκευή, καθώς απέχουμε αρκετούς μήνες από την ανακοίνωσή της και δεν έχουν γίνει οι παραμετροποιήσεις που θα έχει το τελικό μοντέλο, τον Μάρτιο που θα ανακοινωθεί. Για την ιστορία, η συσκευή πέτυχε 1353 πόντους στο Single Core και 3832 πόντους στο Multi Core.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.