Το Xiaomi 14T και 14T Pro μόλις ανακοινώθηκαν, όμως η εταιρία έχει άλλη ία έκπληξη. Μαζί τους, ανακοίνωσε και το Xiaomi MIX Flip, το νέο αναδιπλούμενο της εταιρίας που θα έρθει και στην χώρα μας. Είναι ένα αναδιπλούμενο σε σχεδιασμό clamshell, που έχει πολλά να προσφέρει στην εν λόγω κατηγορία.

Το Xiaomi MIX Flip έρχεται με σχεδιασμό από αλουμίνιο για το πλαίσιο και γυαλί, ενώ ο μεντεσές του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Στην εξωτερική του πλευρά θα βρούμε οθόνη 4 ιντσών, με ανάλυση 1392×1208, που προστατεύεται από γυαλί Xiaomi Shield Glass. Όμως όταν η συσκευή ξεδιπλώνει, έχουμε μια μεγάλη LTPO AMOLED οθόνη, στις 6.86 ίντσες, με ανάλυση 1224×2912. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι στα 120Hz και είναι συμβατή με Dolby Vision και HDR10+. Η φωτεινότητά της φτάνει τα 3.000 nits σε HDR περιεχόμενο.

Στο εσωτερικό της συσκευής χτυπάει ο Snapdragon 8 Gen 3, που είναι ότι πιο δυνατό έχει το Android στο οπλοστάσιό του αυτή τη στιγμή. Από μνήμη έχουμε 12 ή 16GB RAM, ανάλογα με την έκδοση και ο αποθηκευτικό χώρος της συσκευής έρχεται σε εκδόσεις 256GB. 512GB και 1TB.

Xiaomi MIX Flip

Φωτογραφικά έχουμε δύο κάμερες στην πλάτη, με την βασική να είναι στα 50MP με φακό διαφράγματος f/1.7 και οπτική σταθεροποίηση (OIS). Δίπλα του έχουμε έναν αισθητήρα 50MP, πίσω από τηλεφακό 2Χ με διάφραγμα f/2.0 και δυνατότητα λήψης macro φωτογραφιών. Στην εσωτερική πλευρά της συσκευής θα βρούμε αισθητήρα 32MP, με φακό διαφράγματος f/2.0. Όλες οι κάμερες τραβάνε βίντεο 8Κ στα 30fps, ενώ η εσωτερική κάμερα τραβάει βίντεο 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 4.780mAh και φορτίζει στα 67W, με μια πλήρη φόρτιση να παίρνει 45 λεπτά μόνο.

Η σειρά Xiaomi 14T ενσωματώνει ένα σύνολο εξελιγμένων AI χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την καθημερινή εμπειρία χρήσης και διευκολύνουν πολλές λειτουργίες. Ιδιαίτερα, οι δυνατότητες που υποστηρίζουν ή θα υποστηρίξουν σύντομα τα Ελληνικά προσθέτουν αξία στους Έλληνες χρήστες.

Xiaomi MIX Flip

  • AI Interpreter: Η αυτόματη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο για κλήσεις, online συναντήσεις και φυσικές συνομιλίες είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά. Παρέχεται υποστήριξη Ελληνικών, επιτρέποντας την επικοινωνία με άτομα που μιλούν άλλες γλώσσες.
  • AI Record: Η λειτουργία προσφέρει καταγραφή ομιλιών, διάκριση ομιλητών και μετατροπή του ήχου σε κείμενο. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει περιλήψεις και να μεταφράσει τις συνομιλίες. Η υποστήριξη για Ελληνικά θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον, καθιστώντας το εργαλείο ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και ακαδημαϊκές χρήσεις.
  • AI Notes: Αυτή η λειτουργία καταγράφει έξυπνα σημειώσεις, δημιουργεί περιλήψεις και διορθώνει αυτόματα το κείμενο. Είναι ιδανικό για διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφορίας και σύντομα θα υποστηρίζει και τα Ελληνικά.
  • Circle to Search: Μία από τις πιο καινοτόμες AI λειτουργίες είναι η δυνατότητα κυκλικής επιλογής αντικειμένων στην οθόνη για άμεση αναζήτηση στο Google. Οι χρήστες μπορούν να κυκλώσουν προϊόντα, τοπία ή αντικείμενα και να λάβουν άμεσα πληροφορίες σχετικά με αυτά, όπως έχουμε δει στα τελευταία Galaxy Smartphones και όχι μόνο.
  • AI Film & AI Eraser Pro: Οι λειτουργίες αυτές δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να επεξεργάζεται φωτογραφίες και βίντεο με εύκολο τρόπο. Με την αποκοπή αντικειμένων και τη χρήση της έξυπνης διαγραφής, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητα στοιχεία από τις εικόνες, ενώ το φόντο συμπληρώνεται αυτόματα με φυσικό τρόπο.
  • AI Portrait: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη δημιουργία πορτρέτων και avatar από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τη συσκευή, δίνοντας πολλές επιλογές εξατομίκευσης.
  • Google Gemini: Ο φωνητικός βοηθός Google Gemini προσφέρει προηγμένες δυνατότητες φωνητικής αναγνώρισης και αναζήτησης με βάση εικόνες, με μελλοντική υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας όπως υπόσχεται η Xiaomi.

Το Xiaomi MIX Flip θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.299€. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2024, κάθε αγορά του MIX Flip συνοδεύεται από ένα δώρο Xiaomi Pad 6 (έκδοση 6/128GB) αξίας 369,90 ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.