Με την κυκλοφορία της iOS 18, η Apple φαίνεται πως έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη βελτίωση της μπαταρίας των iPhone 15 Pro μοντέλων. Σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν από τον γνωστό Κινέζο blogger Geekerwan, η ενημέρωση αυτή έφερε αισθητή βελτίωση στην αυτονομία των συσκευών, με το iPhone 15 Pro Max να κερδίζει παραπάνω από μία ώρα σε σχέση με την iOS 17.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν καθημερινές δραστηριότητες όπως μηνύματα, περιήγηση στο διαδίκτυο, βιντεοκλήσεις και gaming. Το iPhone 15 Pro κατάφερε να αυξήσει τη διάρκεια της μπαταρίας του από 6 ώρες και 22 λεπτά σε 6 ώρες και 55 λεπτά. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήρθε από το iPhone 15 Pro Max, το οποίο έφτασε τις 9 ώρες και 2 λεπτά, έναντι των 7 ωρών και 56 λεπτών με την προηγούμενη έκδοση.

Ο λόγος για αυτή τη βελτίωση φαίνεται να σχετίζεται με τον τρόπο που το iOS 18 διαχειρίζεται το A17 Pro chip. Η νέα διαχείριση καθυστερεί την αύξηση ταχύτητας των πυρήνων του επεξεργαστή, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια σε πιο σύντομες εργασίες. Παρόλο που η Apple είχε αναφέρει “βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας” για το νέο iOS, δεν είχε δώσει λεπτομέρειες στην επίσημη παρουσίαση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το iPhone 16 Pro Max κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ με διάρκεια μπαταρίας 10 ώρες και 23 λεπτά. Οι βελτιώσεις αυτές οφείλονται εν μέρει και στις μεγαλύτερες μπαταρίες που έχουν τα νέα μοντέλα. Αν και οι δοκιμές δεν αντιπροσωπεύουν πλήρως τη χρήση στην καθημερινότητα, τα αποτελέσματα δείχνουν μια αισθητή βελτίωση. Για τους χρήστες iPhone, ειδικά εκείνους με παλαιότερα μοντέλα, το iOS 18 αποτελεί μια απαραίτητη αναβάθμιση αν επιθυμούν να παρατείνουν τη διάρκεια της μπαταρίας τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.