Και όμως είναι αληθινό. Οι πολυάριθμες ηλεκτρονικές απάτες από επιτήδειους και οι άμυνες από την πλευρά των φορολογουμένων έχουν οδηγήσει στο εξής περίεργο φαινόμενο. Να μην εισπράττουν καν την επιστροφή φόρου ή τη φορολοταρία επειδή φοβούνται ότι το email που έλαβαν είναι απάτη.

Σημαντική προειδοποίηση για όλους τους Έλληνες ως προς την καταχώρηση των στοιχείων τους σε TAXISNet και ΕΜΕΠ

Τα email από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τα οποία τους ζητείται να δηλώσουν τον IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να γίνει επιστροφή φόρων, πάνε απευθείας στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για περιπτώσεις απάτης.

Ορισμένοι κέρδισαν ακόμη και 50.000 ευρώ και έσβησαν απευθείας το email τους επειδή φοβούνται ότι πρόκειται για απάτη και πως κάποιος επιτήδειος προσπαθεί να μπει στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έτσι μένουν εκκρεμείς εκατομμύρια ευρώ σε επιστροφές φόρων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απολύτως λογικό να σβήνουν τα email. Γιατί ζητάνε το iban? Τη στιγμή που όταν υποβάλλεις φορολογική δήλωση σου ζητάει το iban ο λογιστής σου. Οπότε είναι ήδη καταχωρημένο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.