Η OnePlus γιορτάζει τα δέκα της χρόνια, μία εντυπωσιακή πορεία γεμάτη καινοτομίες. Από την κυκλοφορία του πρώτου smartphone της, στις 22 Απριλίου 2014, μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αφήσει το στίγμα της με πρωτοποριακά μοντέλα, εξελιγμένα tablet, έξυπνα ρολόγια, και ασύρματα ακουστικά. Ωστόσο, η ναυαρχίδα της παραμένει η σειρά των smartphone, και τώρα όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το OnePlus 13. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής για το νέο μοντέλο.

Το OnePlus 12 διατήρησε την ίδια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, το OnePlus 11, με την χαρακτηριστική οθόνη 6.8 ιντσών και το κυκλικό module κάμερας. Το νέο μοντέλο πρόσθεσε ασύρματη φόρτιση, κάτι που έλειπε από το προηγούμενο. Ωστόσο, φήμες λένε ότι το OnePlus 13 θα εγκαταλείψει την ασύρματη φόρτιση και θα προσφέρει μεγαλύτερη μπαταρία 6.000mAh.

Η μπαταρία του OnePlus 12 είναι 5.400mAh, οπότε η αύξηση της χωρητικότητας είναι σημαντική. Εντούτοις, αυτό μπορεί να μην μεταφραστεί απαραίτητα σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς το φημολογούμενο Snapdragon 8 Gen 4 SoC αναμένεται να είναι ενεργοβόρο. Ίσως, γι’ αυτό η OnePlus να χρειάζεται τη μεγαλύτερη μπαταρία.

Η οθόνη του OnePlus 13 αναμένεται να είναι ελαφρώς καμπύλη 6.8 ιντσών, προστατευμένη από κεραμικό υλικό αντί για γυαλί. Επίσης, ίσως δούμε μια custom 2K OLED οθόνη από την BOE που θα προσφέρει μια σχεδόν χωρίς πλαίσιο εμφάνιση.

Σχετικά με τη σχεδίαση της κάμερας, φήμες λένε ότι η OnePlus θα μετακινήσει το σύστημα κάμερας από την αριστερή πλευρά του πίσω μέρους στο κέντρο ή θα αλλάξει το σχήμα του module. Η OnePlus αναμένεται να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Hasselblad, οπότε περιμένουμε εξαιρετικές φωτογραφικές δυνατότητες.

Επίσης, το Oxygen OS θα αναβαθμιστεί στην έκδοση 15, πιθανόν ενσωματώνοντας περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως φαίνεται να επιδιώκει η Oppo. Η παρουσίαση του OnePlus 13 στην Κίνα είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, με την παγκόσμια κυκλοφορία να ακολουθεί στις αρχές του 2025.

Η τιμή του νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινά από τα 899 δολάρια, αν και οι τελικές τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις κινήσεις των ανταγωνιστών, όπως η Samsung. Αν και φαίνεται πως το επόμενο flagship της OnePlus μπορεί να είναι μια πιο μικρή αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του, οι νέες δυνατότητες και οι αλλαγές στη σχεδίαση υπόσχονται να το κάνουν ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.