Ένας από τους λόγους που τα κορυφαία smartphone της Samsung, και τα flagship πολλών εταιρειών, ξεχωρίζουν είναι η μακροχρόνια υποστήριξη λογισμικού Android. Η σειρά Galaxy S24, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2024, ήταν η πρώτη που προσέφερε μέχρι και επτά χρόνια update. Η Samsung στη συνέχεια επέκτεινε αυτή την υποστήριξη και στα νέα αναδιπλούμενα μοντέλα της, Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6. Τώρα, φαίνεται πως η εταιρεία σκέφτεται να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και στα οικονομικά και mid-range μοντέλα της.

Σύμφωνα με αναφορά, η Samsung σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα συσκευή Galaxy A16 5G στα τέλη του μήνα, πιθανώς μαζί με τη σειρά Galaxy Tab S10. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του A16 5G είναι η υποστήριξη λογισμικού για μακρά διάρκεια. Αν και δεν θα λάβει την ίδια υποστήριξη όπως τα flagship μοντέλα, το Galaxy A16 5G αναμένεται να πάρει έξι χρόνια αναβαθμίσεων και ενημερώσεων ασφαλείας, δηλαδή η Samsung θα προσφέρει ένα χρόνο λιγότερη υποστήριξη μέσω update από ό,τι στα flagship της.

Αυτό θα κατατάξει το Galaxy A16 5G ανάμεσα στις πιο μακροχρόνια υποστηριζόμενες budget Android συσκευές, καθώς οι περισσότερες οικονομικές συσκευές συνήθως λαμβάνουν μόνο δύο με τρία χρόνια υποστήριξης, συνολικά και όχι με νέες εκδόσεις Android. Αυτή η πληροφορία βασίζεται σε διαφάνειες που μοιράστηκαν με εκπροσώπους πωλήσεων της Samsung και η αυθεντικότητα των οποίων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από εμάς.

Εκτός από την εκτεταμένη υποστήριξη λογισμικού που θα προσφέρει η Samsung μέσω πολλαπλών update, το A16 5G θα διαθέτει αξιόλογα χαρακτηριστικά για budget συσκευή, όπως οθόνη 6.7 ιντσών AMOLED με 90Hz ρυθμό ανανέωσης, πιστοποίηση IP54 για αντοχή σε σκόνη και νερό, και επεξεργαστή Exynos 1330 στα 5nm.

Η απόφαση της Samsung να προσφέρει μακροχρόνια υποστήριξη λογισμικού σε οικονομικά smartphones είναι έξυπνη κίνηση. Πολλοί χρήστες αποφεύγουν τα φθηνότερα μοντέλα λόγω της χαμηλής υποστήριξης λογισμικού, αλλά φαίνεται πως η Samsung είναι αποφασισμένη να αλλάξει αυτή την εικόνα. Μάλιστα, αυτή η κίνηση μπορεί να παρακινήσει και άλλους κατασκευαστές Android να βελτιώσουν τις ενημερώσεις των συσκευών τους, αντί να τις γεμίζουν με περιττό λογισμικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.