Με την κυκλοφορία των iPhone 16, η Apple επεκτείνει τη δυνατότητα ασύρματης αποκατάστασης λογισμικού και στα smartphones της. Μέχρι τώρα, αυτή η δυνατότητα ήταν διαθέσιμη για το Apple Watch και το Apple TV, καθώς αυτά δεν διαθέτουν θύρες USB για σύνδεση με υπολογιστή. Με τη νέα λειτουργία, μπορείς να αποκαταστήσεις το iPhone 16 που έχει γίνει brick, χρησιμοποιώντας ένα άλλο iPhone ή iPad που τρέχει iOS 18 ή iPadOS 18, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιο Apple Store.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αν φέρεις κοντά ένα iPhone 16 που δεν λειτουργεί σε ένα συμβατό iPhone ή iPad, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που λέει: «Ένα iPhone κοντά σου βρίσκεται σε λειτουργία αποκατάστασης. Μπορείς να το αποκαταστήσεις με το iPhone σου» (An iPhone near you is in recovery mode. You can help restore it with your iPhone.). Μετά μπορείς να επιλέξεις να συνεχίσεις τη διαδικασία ή να διαβάσεις περισσότερα για αυτή.

iPhone 16 Brick iOS 18

Η αποκατάσταση ενός iPhone 16 που έχει γίνει brick λειτουργεί κατεβάζοντας το απαραίτητο firmware στη συσκευή που λειτουργεί κανονικά και στη συνέχεια μεταφέροντας το ασύρματα στο προβληματικό smartphone, επιτρέποντάς του να επανεκκινήσει. Η νέα αυτή δυνατότητα, μαζί με άλλες όπως το MagSafe και το AirDrop, ενισχύει τη θεωρία ότι η Apple μπορεί στο μέλλον να καταργήσει πλήρως τη θύρα USB-C, δημιουργώντας ένα smartphone χωρίς θύρες.

Παρότι πολλοί χρήστες προτιμούν τις ενσύρματες συνδέσεις, η Apple έχει δείξει στο παρελθόν την τάση να θυσιάζει λειτουργικότητα για χάρη του minimal σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.