Θυμάστε εκείνα τα ωραία χρόνια που τα κινητά μας ερχόντουσαν με φορτιστή, ακουστικά, θήκες, αυτοκόλλητα και όλα όσα χρειάζεται μια συσκευή για να λειτουργήσει; Όλα όμως πήγαν πολύ στραβά το 2020, με το iPhone 12, που ήρθε σε πολύ μικρότερο κουτί, χωρίς ακουστικά και χωρίς φορτιστή! Φυσικά, οι άλλες εταιρίες δεν άργησαν να ακολουθήσουν και τώρα, όσες εταιρίες δίνουν ακόμα φορτιστές, θα σταματήσουν με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά φυσικά μας λένε πως είναι για το περιβάλλον, κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Τώρα, η Apple έρχεται να αφαιρέσει κάτι ακόμα από το κουτί των iPhone 16! Εύλογα θα ρωτήσετε “Μα δεν έμεινε και κάτι άλλο, το κινητό και το καλώδιο έχουν μείνει μόνο”. Δίκιο έχετε, όμως ξεχνάτε κάτι βασικό. Μέχρι πέρσι, μαζί με το κινητό είχαμε και τα αυτοκόλλητα της Apple, που κοσμούν αυτοκίνητα, μηχανάκια και γενικότερα παντού, ώστε ο χρήστης να δείξει πως απέκτησε μια συσκευή της Apple. Τα αυτοκόλλητα ήταν η καλύτερη πρακτική marketing της Apple, που ήταν εκεί από τα πρώτα iPhone που κυκλοφόρησαν το 2007!

Τώρα, σύμφωνα με ένα μήνυμα που στάλθηκε στο προσωπικό των Apple Stores και ανακάλυψε το 9to5Mac, αποκαλύπτει πως και τα αυτοκόλλητα θα ακολουθήσουν τα EarPods και τους φορτιστές και δεν θα βρίσκονται στο κουτί. Όμως, στις χώρες που υπάρχουν Apple Stores, οι χρήστες θα μπορούν να τα ζητήσουν από το κατάστημα, αν και ελάχιστοι θα το κάνουν.

αυτοκόλλητα Apple

Τον περασμένο Μάιο ο John Gruber δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο “X” για να δει τι πιστεύει το κοινό σχετικά με το επικείμενο τέλος στα αυτοκόλλητα στο κουτί του iPhone. Το 62,5% συμφώνησε με την Apple ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η σπατάλη των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή των αυτοκόλλητων, ενώ το 37,5% διαφώνησε. Όταν ξοδέψατε τόσο μεγάλο ποσό για ένα νέο τηλέφωνο, ποιος νοιάζεται για ένα αυτοκόλλητο που πιθανότατα κόστισε στην Apple λιγότερο από 5 σεντς για να συμπεριλάβει στη συσκευασία; Θα προτιμούσα να δω την Apple να ξαναβάζει το φορτιστή στο κουτί αντί να με αφήσει με ένα ή δύο αυτοκόλλητα.

Η Ρωσία αποχαρακτήρισε τα πλάνα από την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα στην ιστορία!

Βέβαια, αυτό είναι μάλλον θετικό. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε το μηλαράκι της Apple σε κάθε αυτοκίνητο 20ετίας, που κυκλοφορεί στους δρόμους, το οποίο βαρεθήκαμε να βλέπουμε. Να σκας τόσα χρήματα σε μια εταιρία και να της κάνεις και διαφήμιση, πάει πολύ!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.