H Apple μόλις ανακοίνωσε τα iPhone 16 και φυσικά το Apple Intelligence και η τεχνητή νοημοσύνη, ήταν στο επίκεντρο της ανακοίνωσης. Η Apple ανακοίνωσε την τεχνητή της νοημοσύνη, το καλοκαίρι, το WWDC. Πρόκειται για μια σουίτα με λειτουργίες AI, που θα έρθει στις iOS, iPadOS και macOS συσκευές.H Apple είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα το δούμε σε τηλέφωνα κάτω από τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max, τι γίνεται όμως με τις συσκευές που μόλις ανακοινώθηκαν;

Ας πάμε κατευθείαν σε αυτό. Στις ΗΠΑ, το Apple Intelligence θα υποστηρίζεται σε:

  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 16
  • iPhone 16 Plus
  • iPhone 16 Pro
  • iPhone 16 Pro Max

Όμως, για εμάς που είμαστε στην Ευρώπη, καλύτερα να περιμένουμε πριν αγοράσουμε τις νεότερες συσκευές της Apple καθώς το Apple Intelligence δεν θα είναι ακόμα διαθέσιμο για εμάς. Η καθυστέρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλεται στον νέο Νόμο για της Ψηφιακές Αγορές (DMA). Ο νέος κανονισμός είναι σχεδιασμένος για να ενισχύει τον ανταγωνισμό και τη διαλειτουργικότητα της ψηφιακής αγοράς. Με το Apple Intelligence μα εγείρει ζητήματα σχετικά με τις επιπτώσεις στο απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων, θα πρέπει να περιμένουμε να πάρει το Apple Intelligence έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς να έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής.

iphone 16 Apple Intelligence

Αλλά ακόμα και για τις ΗΠΑ, το Apple Intelligence είναι ακόμα σε beta κατάσταση. Οι πρώτες λειτουργείες, ακόμα σε beta, θα κυκλοφορήσουν για το κοινό τον επόμενο μήνα και θα είναι μόνο για τις ΗΠΑ και μόνο για Αγγλικά, ενώ στην ανακοίνωση είδαμε πως τα ελληνικά δεν υποστηρίζονται ακόμα και πιθανότατα θα αργήσουν. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο, η Apple θα επεκτείνει την κυκλοφορία για να συμπεριλάβει τα αγγλικά για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Γαλλικά, γερμανικά και επιπλέον γλώσσες αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο έτος.

Τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max είναι εδώ και θέτουν τον πήγη πολύ ψηλά για τον ανταγωνισμό

Οπότε, δεν θα δούμε κάποια από τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σύντομα στην Ευρώπη και την χώρα μας, μέχρι να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα και αν το κάνει όμως, σίγουρα δεν θα υποστηρίζει τα ελληνικά, όπως και καμία άλλη πλατφόρμα αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Apple και Ελληνικά… πονεμένη ιστορία.

    Η Siri κοντεύει να βγει στη σύνταξη κι ακόμη να μάθει τη γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.