Από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στα smartphones, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για το πρώτο στήσιμο της συσκευής, με τις εφαρμογές να κατεβαίνουν μία-μία και πρέπει να εγκατασταθεί η μία εφαρμογή, πριν το Play Store ξεκινήσει το κατέβασμα της επόμενης. Το ίδιο εκνευριστικό είναι όταν κάνουμε update τις εφαρμογές της συσκευής μας, καθώς η διαδικασία παίρνει αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα όταν πρέπει να ενημερωθούν ή να εγκατασταθούν δεκάδες εφαρμογές. Τον Απρίλιο, η Google αναγνώρισε πως αυτό είναι εκνευριστικό και επέτρεψε στο Play Store να κατεβάζει τις εφαρμογές δύο-δύο. Όμως και πάλι, αυτό δεν ήταν αρκετό. Τώρα, η Google ανεβάζει κι άλλο το όριο, στις τρεις ταυτόχρονες εφαρμογές, που κάνει τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη.

Εάν έχετε περισσότερες από τρεις ενημερώσεις σε εκκρεμότητα και εάν κάνετε κλικ στο “Ενημέρωση όλων”, το Play Store θα ξεκινήσει τη λήψη και την εγκατάσταση ενημερώσεων για τρεις εφαρμογές ή παιχνίδια ταυτόχρονα, ενώ η κατάσταση για τις υπόλοιπες θα εμφανίζεται ως “Σε εκκρεμότητα”.

Η νέα μικρή αναβάθμιση, μεγάλης σημασίας, επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν μέχρι και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρόνου, αφού μειώνει τον χρόνο αναμονής.

google play store download

Η Google δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτό, αλλά φαίνεται ότι ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης έχει ξεκινήσει την ευρύτερη διάθεση αυτής της δυνατότητας. Το είδαμε πρώτη φορά στην Ινδία, αλλά όχι σε όλες τις συσκευές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας διακόπτης από την πλευρά του διακομιστή και ότι απλώς η πιο πρόσφατη έκδοση του Play Store στη συσκευή σας δεν αποτελεί εγγύηση για τη δυνατότητα εγκατάστασης/ενημέρωσης τριών εφαρμογών ταυτόχρονα. Σύντομα όμως θα έρθει σε όλες τις συσκευές, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή.

Αυτή η λειτουργία, ιδιαίτερα στο πρώτο στήσιμο μιας συσκευής, που συγχρονίζει όλες τις εφαρμογές που έχουμε στην προηγούμενη, κάνει την διαδικασία παιχνίδι, που δεν χρειάζεται τελικά τόσο πολύ χρόνο. Ιδιαίτερα στις συσκευές μου, που έχουν πάνω από 200 εφαρμογές εγκατεστημένες, η νέα δυνατότητα είναι σωτήρια για τον χρόνο μου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.