Η Huawei θα περίμενε κανείς να έχει πέσει στα πατώματα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και οποιαδήποτε άλλη εταιρία θα είχε διαλυθεί. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την ZTE και η εταιρία είναι σχεδόν υπό διάλυση. Όχι όμως η Huawei, που αυτή τη στιγμή γελάει με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και συνεχίζει να ευδοκιμεί. Μπορεί να έπεσε, όμως σηκώνεται ξανά, σταθερά και σιγά σιγά δίνεται πιο δυνατή. Η Huawei πλέον είναι ο κυρίαρχος στα αναδιπλούμενα smartphones, παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το TechInsights.

H Huawei είδε άνοδο 229% σε σχέση με πέρσι, για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας την Samsung, που μέχρι και το 2023 ήταν με διαφορά ο ηγέτης της κατηγορίας των αναδιπλούμενων. Και όλα αυτά, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, που την έριξαν από την δεύτερη θέση στα smartphones, στα τάρταρα. Όμως, η Huawei φαίνεται να πιστεύει πολύ στο αν πέσεις μία φορά να σηκωθείς δύο!

Η Huawei επικεντρώθηκε στην αγορά στης Ασίας και του Ειρηνικού και φαίνεται πως η στρατηγική της δουλεύει, ιδιαίτερα στην αγορά των αναδιπλούμενων.

Η Samsung σημείωσε μέτριο ρυθμό ανάπτυξης, μόλις 5%, που είναι πολύ κάτω από τον ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς, που αγγίζει το 85%. Η Samsung συνεχίζει να έχει σταθερή βάση στη Βόρεια Αμερική, που είναι από τις πιο προσοδοφόρες αγορές για smartphones, όμως η Κίνα ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Huawei αναδιπλούμενα
Αγορά αναδιπλούμενων για το δευτερο τρίμηνο του 2024 (Πηγή: TechInsights)

Οι αριθμοί του τρίτου τριμήνου, μέχρι στιγμής δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης για την Samsung, καθώς οι μικρότερες αναβαθμίσεις στην συσκευή, έκαναν το κοινό να έχει μειωμένο ενδιαφέρον για τα τελευταία Galaxy Z Flip 6 και Z Fold 6, ενώ η άνοδος τιμής τους πιθανότατα έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Η Samsung ήταν η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε αναδιπλούμενη συσκευή, λίγες ημέρες πριν την Huawei. Τώρα, 5 χρόνια μετά, η ζήτηση των αναδιπλούμενων της Samsung φαίνεται να μειώνεται.

Από την άλλη, έχουμε την νέα Transsion, που δραστηριοποιείται σε αγορές της Ασίας, με ρυθμό ανάπτυξης 3150%, όμως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε αν θα διατηρήσει τη δυναμική της, καθώς είναι πολύ νέα εταιρία. Όμως και η Honor φαίνεται τρομερά δυνατή, με ρυθμό ανάπτυξης 423%, σε σχέση με πέρσι.

Samsung Galaxy Quantum5: Ανακοινώθηκε επίσημα smartphone με κβαντική ασφάλεια!

Στην κατάταξη, η vivo ήταν η τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά των αναδιπλούμενων, για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αλλά παρά την ανάπτυξη 83% που σημείωσε, έχασε ένα μικρό μερίδιο αγοράς.

Τα αναδιπλούμενα σε στυλ βιβλίου, όπως τα Z Fold, εξακολουθούν να τραβούν την προσοχή του κοινού, παρά την ακριβότερη τιμή τους. Όμως, η Huawei φαίνεται πως τράβηξε την προσοχή των περισσοτέρων και είναι πλέον πρώτη στην κατάταξη για τα αναδιπλούμενα smartphones, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.