Αν θέλετε να δείτε πότε πρέπει να περάσετε ΚΤΕΟ, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στο αυτοκίνητο για να βρείτε τον προηγούμενο έλεγχο, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού του οδηγού, στο Gov.gr Wallet. Εδώ και καιρό, θα βρούμε στο gov.gr wallet την ενότητα MyAuto, που περιέχει ουσιαστικά τον ηλεκτρονικό φάκελο των οδηγών, με όλα τα έγγραφα να βρίσκονται πλέον ψηφιοποιημένα.

Μέσα στις πληροφορίες που δίνονται στον χρήστη, είναι και η επόμενη ημερομηνία που πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα που προκύπτουν από την τον εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο.

Ο οδηγός, θα πρέπει να πατήσει στην ενότητα ΚΤΕΟ και εκεί θα δει πότε λήγει ο τεχνικός έλεγχος του οχήματός του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να προγραμματίσετε έγκαιρα το επόμενο ΚΤΕΟ. Παράλληλα, θα βρούμε τον αριθμό τον χιλιομέτρων, όπως αποτυπώθηκαν από τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο.

Για να μπορέσει, ωστόσο, ο οδηγός να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι απαραίτητο να έχει «κατεβάσει» την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό του τηλέφωνο.

ΚΤΕΟ mygov.gr wallet MyAuto

Αφού εισέλθει στο app πρέπει να επιλέξει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπο-μενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (MyAuto)». Άμεσα, οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης του οδηγού.

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ γίνεται μετά από 4 χρόνια από την αγορά καινούριου οχήματος και μετά γίνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι αρκετά εύκολο να ξεχάσουμε πως πρέπει να περάσουμε ΚΤΕΟ, για αυτό η εν λόγω λειτουργία του Gov.gr Wallet, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Η αλλαγή στις συνήθειες της τουαλέτας που μπορεί να είναι πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου

Πέρα από τον τεχνικό έλεγχο, στο MyAuto παρουσιάζονται στοιχεία για την Άδεια Κυκλοφορίας, τα Τέλη Κυκλοφορίας (π.χ. αν έχουν εξοφληθεί), και την Ασφαλιστική Κάλυψη.

Παράλληλα μπορείτε να περάσετε τα έγγραφα του αυτοκινήτου σας, στο Apple Wallet, αν είστε χρήστης iOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειλικρινά, είστε μία ΟΑΣΗ στον ψηφιακό κόσμο της Χώρας μας. Ιδίως για το ΚΤΕΟ είχα πάντα την ανασφάλεια της ελλειπούς πληροφόρησης. Και τώρα (κι) αυτό μου το λύσατε!!!

    Λυπάμαι που δεν σας ξέρουν περισσότεροι, αλλά εγώ προσωπικά κάνω ό,τι μπορώ για να σας μάθουν! Γιατί το αξίζετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.